Hlavní obsah

Liverpool - Tottenham 4:0Liverpool se ujal vedení v anglické lize

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu porazili na domácím hřišti Tottenham 4:0 a ujali se vedení v anglické lize. O dva body přeskočili Chelsea, jež v sobotu prohrála s Crystalem Palace. Everton vyhrál na hřišti posledního Fulhamu 3:1 a po páté výhře v řadě stále živí naději na umístění v nejlepší čtyřce soutěže, zajišťující minimálně postup do kvalifikace Ligy mistrů. Na pátém místě momentálně ztrácí na čtvrtý Arsenal čtyři body a má utkání k dobru.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kanonýr Liverpoolu Luis Suárez slaví svůj gól do sítě Tottenhamu.

Článek

Liverpool naplno využil zaváhání Chelsea a proti Tottenhamu se prosadil už po dvou minutách hry, kdy si po centru Glena Johnsona srazil míč z bezprostřední blízkosti do vlastní branky obránce Younés Kaboul. V 25. minutě potrestal nedůraz hostujících obránců nejlepší střelec ligy Luis Suárez, který zvýšil křížnou střelou k levé tyči. Suárez se stal prvním hráčem v historii Liverpoolu, jenž v Premier League vstřelil v jedné sezóně alespoň 29 branek. Dosavadní nejlepší zápis měl na kontě Robbie Fowler z ročníku 1995/1996.

Po přestávce zvýšil další přesnou střelou k tyči Brazilec Coutinho. Konečnou podobu výsledku dal čtvrt hodiny před koncem Henderson. Liverpool má na kontě 71 bodů po 32 kolech. Více měl v této fázi soutěže pouze v sezonách 1978/1979 a 1987/1988, v obou případech se přitom radoval z titulu.

Na stadiónu Craven Cottage začaly góly padat až ve druhém poločase. Nejprve si pět minut po změně stran tečovanou střelu Stevena Naismitha nešťastným pohybem srazil do vlastní branky domácí gólman David Stockdale. Londýnský klub dokázal vyrovnat po střele Ashkana Dejagaha z hranice velkého vápna, přičemž Fulham se dočkal gólu po 281 minutách.

Osm minut nato ale vrátil Evertonu vedení Belgičan Kevin Mirallas a tři minuty před koncem potvrdil výhru hostů doklepnutím míče z malého vápna Naismith.

Anglická fotbalová liga - 32. kolo:
Fulham - Everton 1:3 (71. Dejagah - 50. vlastní Stockdale, 79. Mirallas, 87. Naismith),
Liverpool - Tottenham 4:0 (2. vlastní Kaboul, 25. Suárez, 55. Coutinho, 75. Henderson)

Reklama

Související témata: