Hlavní obsah

Rosický ve šlágru proti Manchesteru City: Hvězda, podvodník i ostrý brousek, píší v Anglii

Londýn

Fotbalisté Arsenalu si po zklamání z posledních zápasů alespoň částečně napravili sebevědomí remízou 1:1 v sobotním šlágru proti Manchesteru City. Jednou z hlavních postav duelu byl mimo jiné i Tomáš Rosický, jenž se tentokrát nenechal jen okopávat, ale sám nešel pro ostrý zákrok zrovna daleko.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Zákrok Tomáše Rosického na Gaela Clichyho z Manchesteru City.

Článek

Favorizovaní City měli v úvodu v držení míče velkou převahu a nebáli se ani hry pěkně od podlahy, ani Arsenal se ale nechtěl v tomto ohledu nechat zahanbit. Rosický byl v první půli obětí i hříšníkem ostré hry a navíc hned na samotném začátku při svém pádu v šestnáctce po souboji se Zabaletou názorově rozdělil fanoušky i novináře, kteří se neshodli, zda se měla po jeho pádu kopat penalta.

Každopádně sudí Mike Dean měl jasno, pokutový kop neodpískal. „Zákroky Tourého a Kompanyho na unikajícího Rosického a Artetu byly hodně cynické, každopádně nebyly tak hrozné jako Rosického nahraný pád poté, co se ho Zabaleta skoro nedotkl," hodnotil první pětačtyřicetiminutovku seriózní britský list The Guardian.

Mohl být i vyloučen

„Rosický pak dostal žlutou kartu za sestřelení Clichyho těsně před přestávkou. A byl rád, že nedostal další i za skluz na Silvu před koncem utkání," připomněl deník „kosy" kapitána české reprezentace. Po jedné z nich si to s oporou Arsenalu chtěl ručně vyřídit i drsňák Manchesteru City Martin Demichelis.

Ohledně neodpískané penalty už ale neměl tak jasno například deník Daily Telegraph: „Rosický po souboji se Zabaletou v šestnáctce spadl na zem. Jeho volání po penaltě ale sudí Mike Dean nevyslyšel. Byl podražen, nebo pád jen nafilmoval? Každopádně výrok rozhodčího byl hodně na hraně."

Český záložník si ale jinak vysloužil v anglických médiích za svůj výkon spíše chválu. „Rosický byl nejnebezpečnějším mužem Arsenalu. Sbíral míče, rozbíhal protiútoky na bránu City a rozdával nebezpečné pasy," chválí anglická verze serveru goal.com.

Trochu kritičtější byl například list Daily Mail. „Poletoval nahoru dolů. Snaha tam z jeho strany byla, ale když měl nakonec šanci proti City udeřit, tak selhal," píše list.

Podobně jeho počínání vystihl i London Evening Standard: „Rosický podnikl nepočítaně sprintů vpřed, byť se z nich nakonec neurodilo mnoho čistých gólových šancí."

Reklama

Související témata: