Hlavní obsah

Chelsea - Stoke 3:0Chelsea si poradila se Stoke a vede ligu, nezaváhal ani Manchester City

Londýn
Aktualizováno

Český brankář ve službách Chelsea Petr Čech v utkání 33. kola Premier League se Stoke ani jednou neinkasoval a Blues na Stamford Bridge zvítězili 3:0. Chelsea se minimálně do neděle dostala do čela tabulky před Liverpool. Vyhráli také fotbalisté Manchesteru City, kteří porazili Southampton 4:1 a stáhli náskok Liverpoolu na jeden bod.

Foto: Paul Hackett, Reuters

Záložník Chelsea Frank Lampard se raduje z branky, kterou vstřelil Stoke.

Článek
Fotogalerie

Stejně jako obyčejně v zápasech Premier League se do brány Chelsea postavil český brankář Petr Čech. Naopak vůbec poprvé vyběhl v sestavě Blues do zápasu od první minuty Mohamed Salah. A právě nováček Salah otevřel skóre zápasu. Po půlhodině hry pronikl po autovém vhazování z levé strany do pokutového území Stoke Matič, poslal od brankové čáry křižnou přízemní přihrávku přes celé pokutové území Salahovi, který i přes teč brankáře Begoviče uspěl.

U Egypťana začala i další důležitá akce zápasu. V pokutovém území ho totiž nekompromisně sestřelil Wilkinson a sudí odpískal pokutový kop. K tomu se postavil Lampard, jehož pokus sice Begovič vyrazil, ale záložník Chelsea byl u míče první a dorazil ho do sítě. Třetí gól přidal Brazilec Willian, který pohotovým obstřelem zaznamenal svůj první gól na Stamford Bridge.

Citizens o výhře rozhodli góly v závěru poločasu

Domácí měli na Etihad Stadium snový vstup do zápasu. V samotném úvodu duelu totiž sudí odpískal faul na Džeka v pokutovém území a následný pokutový kop bez potíží proměnil Yaya Touré, pro něhož to byl již 18. gól sezóny. Hosté vyrovnali taktéž z penalty. Zabaleta fauloval Corka a Lambert přesnou střelou k tyči srovnal s favoritem krok.

Ten o svém vítězství rozhodl v samotném závěru prvního poločasu. V první minutě nastavení poslal přihrávku Džeko na Silvu, který však stál v patrném ofsajdu, ten ještě posunul na nabíhajícího Nasriho a domácí podruhé vedli. Nastavovaly ještě další tři minuty a v samotném závěru Džeko skóroval hlavičkou po centru Kolarova.

Ve druhé půli už se hosté na odpověď nezmohli, ještě jeden gól naopak přidali zásluhou střídajícího Jovetiče domácí. Manchester City poskočil po vítězství na druhou příčku a na vedoucí Liverpool ztrácí jeden bod. Liverpool se v neděli utká s West Hamem, Manchester City má však i po sobotním utkání odehrán o jeden zápas méně.

Mata pomohl United k výhře dvěma góly

Manchester United zvítězil na trávníku Newcastlu 4:0, dvě branky vstřelil Mata, a povyskočil na šestou příčku před Tottenham, který v pondělí hostí Sunderland.

Důležité tři body získal West Bromwich, který na hřišti taktéž sestupem ohroženého Norwiche zvítězil 1:0. V základní sestavě WBA byl také český útočník Matěj Vydra. Cenné tři body slaví také Fulham, který díky brance Rodallegy z 86. minuty uspěl 2:1 na hřišti Aston Villy a odpoutal se ze dna tabulky.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Manchester City - Southampton 4:1 (3. Touré z pen., 45.+1 Nasri, 45.+4 Džeko, 81. Jovetič - 37. Lambert z pen.)
Aston Villa - Fulham 1:2 (70. Holt - 61. Richardson, 86. Rodallega)
Cardiff - Crystal Palace 0:3 (31. a 88. Puncheon, 71. Ledley)
Hull - Swansea 1:0 (39. Boyd)
Newcastle - Manchester United 0:4 (39. a 50. Mata, 64. Hernández, 90.+3 Januzaj)
Norwich - West Bromwich 0:1 (16. Amalfitano)
Chelsea - Stoke 3:0 (32. Salah, 61. Lampard, 72. Willian)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články