Hlavní obsah

Mourinho odepsal Čecha a Courtoisovi slíbil místo jedničky, má jasno španělský novinář

Madrid

Fotbalisté Atlétika Madrid v létě přijdou o svou oporu v brance Thibauta Courtoise, který se vrátí do Chelsea, aby dělal jedničku po Petru Čechovi. Belgickému reprezentantovi to údajně slíbil trenér José Mourinho. S touto „zaručeně jasnou“ zprávou v pondělí přišly španělské noviny El Confidencial, konkrétně autor článku Antonio Sanz. To je bývalý funkcionář madridského klubu a přítel útočníka Chelsea Fernanda Torrese, někdejší opory Atlétika.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Atlétika Madrid Thibault Courtois se má v Chelsea stát nástupcem dosavadní a dlouholeté jedničky Petra Čecha.

Článek

O tom, že Petr Čech ztratí své dosavadní „výsadní" postavení mezi tyčemi Blues, se spekuluje už delší čas. Britský tisk často rozebírá chyby českého reprezentanta a připomíná, že Chelsea má v Atlétiku na hostování nadějného Belgičana Courtoise.

Podle El Confidencialu se manažer Blues José Mourinho rozhodl, že zabrání dalšímu, v pořadí už čtvrtému hostování Courtoise v madridském klubu a v létě stáhne Belgičana zpátky do Chelsea. Jednadvacetiletý gólman má údajně brzy podepsat s Chelsea novou smlouvu a posléze vytlačit Čecha na lavičku.

Londýnský celek má zájem i o útočníka Diega Costu (podle britských médií se zástupcům  Chelsea už podařilo získat ústní souhlas vedení Atlétika k přestupu kanonýra), což může podle Sanze dokonce vést k rošádě mezi oběma kluby. Atlético bude chtít španělského útočníka co nejvíce zpeněžit, nebo za něj získat adekvátní posilu. A tou by se podle španělského tisku dokonce mohl stát Petr Čech.

Česká reprezentační jednička se v posledních dnech vyjádřila v tom smyslu, že se silné konkurence nebojí. „Když tady na začátku přípravy Courtois bude, tak tady bude. Pro mě se nic nezmění, nemám z něj strach. Ať už tady bude kdokoliv, pořád budu muset ukázat, že jsem lepší než on, abych si udržel místo v týmu," řekl Čech britským novinářům.

Zůstane Petr Čech i v příští sezóně jedničkou v brance Chelsea?
Ano, svou pozici uhájí
37,6 %
Ne, vytlačí ho Courtois
59,9 %
Ne, chytat bude někdo jiný
2,5 %
Celkem hlasovalo 26647 čtenářů.

Reklama

Související témata: