Hlavní obsah

Tottenham - Sunderland 5:1Tottenham rozstřílel poslední tým anglické ligy

Londýn

Fotbalisté Tottenhamu rozstříleli poslední tým anglické ligy Sunderland 5:1 a drží šesté místo v tabulce o dva body před Manchesterem United. Na Everton, který okupuje pátou příčku zaručující účast v Evropské lize, dál ztrácejí čtyři body.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Emmanuel Adebayor (uprostřed) střílí gól Tottenhamu, Wes Brown ze Sunderlandu už zasáhnout nestačil.

Článek

Tottenham sice v 17. minutě jako první inkasoval, ale nakonec částečně odčinil předchozí debakl 0:4 ze hřiště FC Liverpool. Dvakrát skóroval Emmanuel Adebayor, nejlepší střelec týmu, který zaokrouhlil svou bilanci v tomto ročníku Premier League na deset branek. Všechny dal až po prosincovém nástupu kouče Tima Sherwooda, jenž vystřídal odvolaného Andrého Villase-Boase.

Právě kvůli Sherwoodovi bylo kolem Tottenhamu rušno už před zápasem, neboť v médiích se objevily spekulace, že má v létě na lavičce skončit. Vedení klubu to však v prohlášení popřelo.

Večer pak kouče jeho svěřenci potěšili. Velký podíl na vítězství měl dánský záložník Christian Eriksen, který jeden gól dal a dvě branky připravil spoluhráčům. Obránce Sunderlandu Ondřej Čelůstka nebyl ani na lavičce.

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:
Tottenham - Sunderland 5:1 (28. a 86. Adebayor, 59. Kane, 78. Eriksen, 90.+2 Sigurdsson - 17. Cattermole).

Reklama

Související témata: