Hlavní obsah

Vydra se blýskl, v Anglii by chtěl zůstat. I když vím, že na Manchestery ještě nemám, říká

Londýn

Druhou sezónu po sobě hraje český útočník Matěj Vydra v Anglii. V té minulé válel v druholigovém Watfordu, v probíhající bojuje o místo v sestavě ve West Bromwichi a v sobotu se trenérovi i fanouškům předvedl: už po 25 sekundách utkání s Tottenhamem (3:3) vstřelil nejrychlejší gól klubu v historii fotbalové Premier League!

Foto: Darren Staples, Reuters

Matěj Vydra (vlevo) oslavuje svůj rychlý gól proti Tottenhamu se spoluhráčem z West Bromwiche Liamem Ridgewellem.

Článek

Vydrovi stačila necelá půlminuta, aby potrestal chybné vyběhnutí gólmana Huga Llorise a střelou do okryté branky otevřel skóre. Vydra se trefil potřetí v sezóně. Za nejrychlejším gólem v historii soutěže, který dal v roce 2000 Ledley King za Tottenham, zaostal český reprezentant zhruba o 15 sekund.

Po odchodu Nicolase Anelky dostává Vydra větší prostor, přesto netuší, zda bude v týmu Baggies působit i v následujícím ročníku. Rád by ale na ostrovech zůstal.

„Netuším, jestli je reálné, abych tady zůstal. Záleží, jestli by mě koupili, kolik za mě bude Udine chtít," připomněl Vydra pro stránky agentury Chovanec Sport, že je kmenovým hráčem italského celku. „Pro mě je prioritou zůstat v Anglii. Rád bych tu odehrál celou kariéru. Líbí se mi zdejší fotbal i život, jsem tu spokojenej," prohlásil jednadvacetiletý rodák z Chotěboře.

Vysněný klub přitom nemá. „Vím, že na nějakej z těch dvou Manchesterů ještě nemám, tak by byl ideální nějaký zlatý střed," přeje si Vydra s tím, že nejdůležitější je pro něj to, aby pravidelně nastupoval v základní sestavě.

Tři body nad pásmem sestupu

To se mu v posledních třech zápasech v dresu West Bromwiche dařilo. A jeho tým, který řeší zejména sestupové starosti, v nich získal pět bodů. Nejdříve remizoval 3:3 s Cardiffem, když o vítězství přišel brankou v páté minutě nastavení. Pak ve veledůležitém utkání zdolal Norwich 1:0. „Trenér měl velkou radost, dal nám za odměnu dva dny volna. Ale ještě nemáme nic jistého," řekl Vydra.

Pak přišel sobotní duel s favorizovaným Tottenhamem, v němž West Bromwich vedl už 3:0, ale nakonec se musel spokojit s bodem. Na 3:3 vyrovnal v nastaveném čase Christian Eriksen.

Baggies jsou čtyři kola před koncem soutěže na 16. místě s tříbodovým náskokem na sestupové příčky. Mají ale odehraný o jeden zápas méně. V následujícím souboji je však čeká horký aspirant na titul Manchester City. A jaké je Vydrovo přání? Znovu nastoupit v základní jedenáctce a přidat další góly.

Kde bude hrát v příští sezóně Matěj Vydra?
Zůstane ve West Bromwichi
23,3 %
Odejde zpět do Udine
7 %
Bude hrát v jiném anglickém týmu
64,9 %
Bude hrát v týmu mimo Anglii
4,8 %
Celkem hlasovalo 2899 čtenářů.

Reklama