Hlavní obsah

Arsenal se může přiblížit k trofeji. Byla by to obrovská vzpruha, burcuje Rosický

Boj o titul už nejspíš zase nevyjde, z Ligy mistrů jsou již dávno venku, přesto mají fotbalisté Arsenalu velkou šanci zachránit sezónu a ukončit téměř devítileté čekání na trofej. V sobotu nastoupí tým z Emirates Stadium proti Wiganu v semifinále Anglického poháru, kde vedle zmíněné dvojice týmů figurují ještě Sheffield United a Hull, tedy celky mimo anglickou špičku.

Foto: Darren Staples, Reuters

Tomáš Rosický věří v úspěch Arsenalu.

Článek

Šance na ukončení pro fanoušky Kanonýrů nesnesitelného čekání je tak veliká. Opora Gunners Tomáš Rosický věří, že jeho tým pohár vyhraje, což by mohl být začátek nové éry Arsenalu, jemuž se velké triumfy už dlouho vyhýbají. FA Cup má v Anglii velkou prestiž a podle českého záložníka by vítězství v něm mělo na klub dalekosáhle pozitivní dopady.

„Pro každého z nás by to byla obrovská vzpruha, protože máme v týmu spoustu hráčů, kteří ani neví, jaký je pocit vyhrát trofej. Obzvlášť hráči jako Jack (Wilshere), Aaron (Ramsey) a řada dalších," rozpovídal se Rosický na klubových stránkách.

Není to o jednotlivcích

„Pokud by čekání na úspěch dál pokračovalo, mohlo by to u kluků vybudovat nepříjemný blok," upozorňoval reprezentační kapitán.

Arsenal se však proti Wiganu bude muset vypořádat s absencí některých klíčových hráčů. Rosický nicméně odmítá, že by to mohlo být jakoukoliv omluvou pro případný špatný výsledek.

„Rádi bychom měli všechny zpátky. Nemáme k dispozici Mesuta (Özila), Jacka Wilsherea či Thea Walcotta. Ale na druhou stranu, tohle není o jednotlivcích. Třeba Mesut i Jack byli na hřišti, když jsme prohráli Manchesterem City a Liverpoolem. Neznamená to tedy, že když postrádáme jednoho či dva hráče, nejsme už konkurenceschopní," dodal Rosický.

Semifinálový duel FA Cupu mezi Wiganem a Arsenalem začíná v sobotu od 18:07.

Reklama