Hlavní obsah

Chelsea - Sunderland 1:2Obrovský šok! Chelsea bez Čecha doma padla s posledním, Liverpool je zase blíž titulu

Aktualizováno

Nečekaný šok utrpěli fotbalisté Chelsea. V utkání 35. kola anglické Premier League doma prohráli s posledním Sunderlandem 1:2! Na první Liverpool tak dál ztrácejí dva body, lídr však má zítřejší duel v Norwichi k dobru. Skončila tak dlouhá série kouče Mourinha, který v anglické lize neprohrál 77 domácích zápasů. V brance Blues chyběl nemocný Petr Čech, za Sunderland v nastavení nastoupil český legionář Čelůstka.

Foto: Toby Melville, Reuters

Sunderlandský Connor Wickham (druhý zleva) vyrovnává na Chelsea na 1:1.

Článek
Fotogalerie

Čechína sklátila viróza, takže poprvé v ligovém ročníku chyběl a do branky musel náhradník Schwarzer. A bylo to pro jasného favorita zlé znamení... Úvod přitom ještě žádné pohromě nenapovídal. Ve 12. minutě otevřel skóre Eto'o, a vše běželo podle plánu. Jenže o šest minut později Schwarzer chyboval, vyrazil míč jen před sebe a Wickham vyrovnal. Ten samý hráč v týdnu dvěma góly v dohrávce zařídil remízu na hřišti Manchesteru City.

A vedoucí Liverpool se nakonec mohl smát ještě víc! Nejenže nervózní Chelsea nedokázala vyrovnat, ona nakonec prohrála. Borini totiž devět minut před koncem proměnil hodně přísně nařízenou penaltu a Blues se titul vzdaluje. Pokud Liverpool v neděli zvítězí, povede tabulku již o pět bodů...

Fotbalisté Tottenhamu porazili Fulham 3:1 a z šestého místa ztrácejí na čtvrtý Arsenal, který drží poslední postupovou příčku do Ligy mistrů, čtyři body. Kanonýři však odehráli o zápas méně, v neděli nastoupí na hřišti Hullu.

Skóre londýnského derby na White Hart Lane otevřel v 35. minutě domácí Paulinho, o dvě minuty později byl však stav opět nerozhodný zásluhou Sidwella. Po změně stran poslal Tottenham do vedení 2:1 Harry Kane a skóre utkání uzavřel v 62. minutě Kaboul.

Kohouti si v tabulce upevnili postavení na šesté příčce, Fulhamu patří 18. místo a nadále se nachází v zóně sestupu.

Páté vítězství v řadě si připsali na konto fotbalisté Crystal Palace. Odvezli si tři body z Upton Parku po těsném triumfu 1:0 nad domácím West Hamem. Ziskem patnácti bodů z posledních pěti duelů se tak probojovali z pásma sestupu až do klidného středu tabulky.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Tottenham - Fulham 3:1 (35. Paulinho, 48. Kane, 62. Kaboul - 37. Sidwell),
Aston Villa - Southampton 0:0,
Cardiff - Stoke 1:1 (51. Whittingham z pen. - 45.+3 Arnautovič z pen.),
Newcastle - Swansea 1:2 (23. Ameobi - 45.+1 a 90.+2 Wilfried),
West Ham United - Crystal Palace 0:1 (59. Jedinak z pen.),
Chelsea - Sunderland 1:2 (12. Eto´o - 18. Wickham, 81. Borini z pen.).

Reklama

Související témata: