Hlavní obsah

Norwich - Liverpool 2:3Liverpool se sápe po titulu, v Norwichi vydřel těsnou výhru a Chelsea uniká již o pět bodů

Londýn

Když se šance sama nabízí, proč jí pohrdnout, řekli si fotbalisté Liverpoolu a dokonale využili sobotního zaváhání Chelsea, která doma prohrála s posledním Sunderlandem. Naopak lídři tabulky dnes zvítězili v zápase 35. kola Premier League v Norwichi 3:2 a v čele tabulky mají náskok již pěti bodů před Blues. O dva góly vítězů se postaral Sterling.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Liverpoolský Raheem Sterling (vpředu) slaví jeden ze svých gólů v Norwichi.

Článek

To se jim to útočí na titul, když poslední tým tabulky udělá hezký kus práce za ně... Vždyť Sunderland v týdnu remizoval v dohrávce na Manchesteru City a v sobotu dokonce vyhrál Chelsea. Oba konkurenti Reds tak utrpěli ztráty, které mohou být v konečném účtování dost možná rozhodující.

Ale nic proti Liverpoolu, ten jede dál za svým jako nezastavitelná mašina. Vždyť dnes zvítězil již pojedenácté v řadě!

V úvodu šlo všechno hladce, Sterling otevřel skóre již ve 4. minutě a druhý gól přidal Suárez, který tak oslavil jubilejní 30. ligovou trefu v sezóně.

Sestupem ohrožený Norwich ovšem bojoval a po přestávce zápas zdramatizoval. Dvakrát snížil na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat nedokázal. Vítězný gól si připsal opět devatenáctiletý Raheem Sterling, který kromě dvou tref na třetí přihrál.

Arsenal si pojistil čtvrtou příčku

Pohodovou výhru si připsal Arsenal na hřišti Hullu. Oba týmy se utkají ještě ve finále FA Cupu, tentokrát měl favorit jasně navrch. Již do přestávky se trefili Ramsey a Podolski, který skóroval také brzy po začátku druhé půle. Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický proseděl utkání jen na lavičce náhradníků.

Kanonýři vyhráli 3:0 a pojistili si tak čtvrtou příčku. Ztrácejí jen bod na třetí Manchester City, jenže Citizens mají dva zápasy k dobru.

Evertonu porazil Manchester United 2:0. V tabulce tak na čtvrtý Arsenal ztrácí jediný bod.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Norwich - Liverpool 2:3 (54. Hooper, 77. Snodgrass - 4. a 62. Sterling, 11. Suárez),
Hull - Arsenal 0:3 (45. a 54. Podolski, 31. Ramsey),
Everton - Manchester United 2:0 (28. Baines z pen., 43. Mirallas).

Reklama

Související témata: