Hlavní obsah

Přišli jsme o zub a už jsme jej nenašli, komentoval další zranění s nadsázkou kouč Arsenalu

Fotbalisté londýnského Arsenalu zvítězili v rámci 35. kola anglické Premier League na půdě Hullu 3:0 a o bod drží poslední postupové místo do Ligy mistrů před Evertonem. Kanonýři přivítali v sestavě uzdravenou nejdražší posilu v historii klubu Mesuta Özila i dlouhodobého rekonvalescenta Aarona Ramseyho. Oproti zvyklostem navíc na marodku Arsenalu nepřibyl další hráč, i když Mikel Arteta prožil horké chvilky s vyraženým zubem. Pro trenéra i spoluhráče to byl ale impulz k humorným komentářům, namísto slov pochopení a útěchy.

Foto: Instagram/Lukas Podolski

Fotbalisté Arsenalu slaví v šatně po utkání proti Hullu. Jediným, kdo se nesměje od ucha k uchu, je španělský středopolař Mikel Arteta, který v zápase přišel o zub.

Článek

Arsenal patřil ještě nedávno k adeptům na zisk premiérového titulu od roku 2004, po sérii nezdarů v utkáních s bezprostředními rivaly ale momentálně svěřenci Arséna Wengera bojují alespoň o svou každoroční klasiku - tedy místo zaručující účast v elitní Lize mistrů pro příští sezónu. Navrch mají Kanonýři velkou šanci na zisk první cenné trofeje po devíti letech, když je čeká souboj o nejstarší fotbalový pohár - anglický FA Cup. Soupeřem Arsenalu bude ve Wembley letošní nováček Premier League Hull.

Oba celky se utkaly v předpremiéře velkého finále v neděli v rámci 35. kola Premier League. Kanonýři zvítězili díky dvěma trefám Podolského a gólu navrátilce po zranění Aarona Ramseyho 3:0 a poslali tak Tygrům před dostaveníčkem ve Wembley jasný signál, že soupeře nehodlají podcenit.

Arsenal strávil v probíhajícím ročníku anglické ligy 20 kol na čele tabulky, v závěru soutěže mu také vinou tradičně přetékající marodky ale došel dech. Proti Hullu se po nucené pauze na trávníku opět představil Mesut Özil, nejdražší posila v historii klubu vynechala sedm ligových utkání kvůli zranění. „Své přihrávky vždy dobře načasuje, což vám dává možnost rychle přenést těžiště hry z obrany do útoku. Taková vlastnost je pro nás samozřejmě nesmírně důležitá,“ chválil Wenger navrátilce po zápase.

Obnovenou premiéru si v dresu Kanonýrů odbyl také Aaron Ramsey. Velšský buldok zálohy byl po polovině ročníku žhavým kandidátem na hráče sezóny, od začátku zápasu ovšem nastoupil za Arsenal naposledy v prosinci. „Jeho návrat je důležitý, protože jsme v posledních zápasech venku působili dost bezzubě,“ komentoval návrat tahouna Wenger dvojsmyslem, odkazujícím na kuriózní situaci z nedělního souboje o ligové body.

Spoluhráči si z Artety „vystřelili“ na pozápasové fotce

Duel na půdě Hullu totiž přinesl Wengerovi kromě skvělého pocitu z důležitého vítězství také další zdravotní komplikace v kádru. Tentokrát ale půjde spíš o kosmetický zákrok u dentisty než o dlouhodobou rekonvalescenci po komplikovaném zranění. Na otázku, zda v utkání přišel o další hráče, totiž i obvykle distingovaný Francouz odpověděl s úsměvem: „Ne. Dnes jsme ztratili jen jeden zub a už jsme jej nenašli.“

Wenger tak hovořil o souboji ve vzduchu, který stál přední zub hostujícího záložníka Mikela Artetu. Zkušený Španěl se ve vzduchu srazil s útočníkem Hullu Shanem Longem a čeká jej návštěva u dentisty. Ten bude muset dát Artetovi zub umělý, původní originál se totiž na hrací ploše najít nepodařilo. A to Artetovi s pátráním pomáhali spoluhráči Ramsey s Cazorlou i lékař týmu Colin Lewin.

Aby toho nebylo pro vždy perfektně upraveného Artetu málo, tradiční pozápasovou fotku ze šatny věnovali spoluhráči právě ztracenému zubu. Až na španělského záložníka ukazují borci Arsenalu objektivu úsměvy s vyceněnými zuby, jediná zavřená pusa patří bývalému hráči Evertonu. Stoper Laurent Koscielny pak prstem navíc jasně ukazuje, proč že se všichni tolik baví.

„Skvělý výsledek a fakt výborná fotka ze šatny. Opravdový muž bojuje o každý zub,“ okomentoval nedělní dění s nadsázkou autor dvou branek Lukas Podolski na sociální síti. Jeho příspěvek hned začali po webu rozšiřovat nejen fanoušci, ale i spoluhráči. Wenger jistě doufá, že stejné úsměvy budou létat kabinou i po konci turbulentní sezóny.

Reklama