Hlavní obsah

Kató stále bojuje o život, nikdy se ale neuzdraví

SUZUKA

Šance, že se japonský motocyklový závodník Daižiro Kató po nehodě ve Velké ceně Japonska někdy zcela uzdraví, je podle lékařů nulová. "Nikdy se nevrátí do normálního života," zní krutý verdikt lékařů nad šestadvacetiletým světovým šampiónem z roku 2001 v kubatuře do 250 ccm.

Foto: internet

Japonský jezdec Daižiró Kató.

Článek

Kató se nachází stále v kómatu a v bezprostředním ohrožení života. "Pokud Daižiro přežije, už bude vždy potřebovat pečovatele," konstatoval šéflékař seriálu Grand Prix Claudio Costa. "Zůstane zcela ochrnutý a i dýchání bude muset být obstaráno uměle," doplni.

Kató upadl ve třetím kole závodu královské kubatury MotoGP v rychlosti přes 200 km/h a utrpěl těžká zranění hlavy, hrudníku a krku. Byl převezen do nemocnice v Jokkaiči. Dosud nebyly určeny bezprostřední příčiny nehody.

Úvodní závod sezóny vyhrál úřadující šampión Valentino Rossi. [celá zpráva] "Vítězství je skvělé, ale v porovnání s tím, co se stalo Daižirovi, ztrácejí takové věci na významu. Všechny naše myšlenky se upírají ke Katóvi," pronesl po závodě Rossi, který si již dříve stěžoval na pasáž, kde Kató havaroval: "Je to tam příliš nebezpečné."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články