Hlavní obsah

Pěkně si zavařili.Trenérům Chelsea a Ramiresovi hrozí po Sunderlandu trest

Londýn

Disciplinární řízení s trenérem Chelsea Josém Mourinhem, jeho asistentem Ruiem Fariou a záložníkem Ramiresem zahájila Fotbalová asociace kvůli incidentům ze sobotního ligového utkání proti Sunderlandu. Londýnský tým nečekaně podlehl poslednímu týmu tabulky 1:2 a zkomplikoval si boj o titul.

Foto: Philip Brown, Reuters

Mourinho (vpravo) se snaží zadržet svého asistenta Ruie Fariu (druhý zprava), který se sápe na hlavního arbitra duelu Chelsea - Sunderland Mikea Deana (úplně vlevo).

Článek

Ramires byl obviněn z násilného chování kvůli tomu, že podle všeho udeřil loktem hráče Sunderlandu Sebastiana Larssona. Incidentu, který se odehrál bez míče, si rozhodčí Mike Dean během utkání nevšiml. Ramires má čas na reakci do čtvrtka a může přijít o nedělní šlágr s vedoucím týmem tabulky Liverpoolem.

Sunderland porazil Chelsea díky gólu z penalty, jejíž odpískání vyvolalo bouřlivou reakci u postraní čáry. Během protestů se Faria podle asociace dopustil urážlivého a nevhodného chování.

Mourinho zase na pozápasové tiskové konferenci sarkasticky pogratuloval Deanovi a šéfovi rozhodčích Mikeovi Rileymu, což mu také vyneslo obvinění z nevhodného chování. Oba trenéři mají čas na vyjádření do pondělí.

Mourinhovi hrozí přísný trest, neboť ho po jeho vykázání na tribunu v dubnovém duelu proti Aston Ville a pokutě 8000 liber představitelé asociace před dalšími prohřešky varovali.

Reklama

Související témata: