Hlavní obsah

Wenger váhá s prodloužením smlouvy, Arsenal se snaží ulovit Van Gaala

Londýn

Vedení Arsenalu si začíná představovat fungování klubu bez dlouholeté trenérské ikony Gunners Arséna Wengera. Zda totiž charismatický Francouz prodlouží v Londýně svou stávající smlouvu, ještě není vůbec jisté. Vedení Kanonýrů tak zahajuje jednání s možnými kandidáty na trenérskou lavičku. A jedním z nich je i zkušený Nizozemec Louis van Gaal.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Nizozemský trenér Louis Van Gaal by mohl zamířit do Arsenalu.

Článek

Wenger se podle zákulisních informací vyznal, že k tomu, aby prodloužil na Emirates Stadium smlouvu o dva roky, musí jeho svěřenci získat FA Cup (finále 17. května proti Hullu), čímž by ukončili dlouhé devítileté čekání na zisk jakékoliv trofeje, a zároveň musí v lize skončit nejhůře na čtvrté příčce zajišťující postup do předkola Ligy mistrů.

Pokud se jedna z těchto dvou podmínek nesplní, Wenger je rozhodnutý z Arsenalu odejít. A to i přesto, že má i nadále podporu hráčů a vedení klubu. To ovšem musí kalkulovat i s možností, že Wenger odejde. Jedním z možných nástupců by mohl být Nizozemec Van Gaal, uvedl Goal.com.

Dvaašedesátiletému odborníkovi, který v minulosti vedl mimo jiné Ajax, Barcelonu a Bayern Mnichov, vyprší smlouva u nizozemské reprezentace po letošním mistrovství světa a rodák z Amsterdamu zvažuje, kam zamíří potom.

S Kohouty společnou řeč nenašel

Z Premier League kromě Arsenalu zahájil komunikaci také s Manchesterem United, který nedávno odvolal Davida Moyese, a Tottenhamem, jenž na lavičku shání renomovanějšího kouče než Tima Sherwooda. S Kohouty však podle všeho nenašel společnou řeč, takže nejvážnějšími kandidáty by zůstali Rudí ďáblové a Kanonýři.

Pro londýnský celek by mohl hovořit fakt, že Arsenal od 1. července zaměstná u mládežnických výběrů tři Nizozemce, Van Gaalovy spolupracovníky z minulosti. S Andriasem Jonkerem, budoucím ředitelem akademie, pracoval Van Gaal v Bayernu a Barceloně. S nastupujícím trenérem šestnáctky Janem van Loonem a nastupujícím trenérem osmnáctky Fransem de Katem řešil problémy v nizozemské Fotbalové asociaci.

Rokování se zástupci z Old Trafford bude pro Van Gaala zase lákavější z toho důvodu, že Moyes je již odvolaný a Ryan Giggs je pouze zatupujícím trenérem. Navíc se může klidně stát, že Arsenal Hull ve finále FA Cupu zdolá a útok Evertonu na čtvrtou příčku Premier League se mu podaří odrazit.

Splní fotbalisté Arsenalu podmínky Arséna Wengera k prodloužení smlouvy?
Ne, FA Cup vyhrají, ale skončí hůř než čtvrtí v tabulce
10,9 %
Ne, čtvrtou příčku uhájí, ale ve finále FA Cupu prohrají
5,9 %
Ano, vyhrají FA Cup a skončí do čtvrté místa
83,2 %
Celkem hlasovalo 2966 čtenářů.

Reklama

Související témata: