Hlavní obsah

Kalas bude hrát proti Liverpoolu v základní sestavě, píší v Anglii

Londýn

Portugalský trenér Chelsea José Mourinho udělá to, co sliboval po úvodním semifinálovém zápase Ligy mistrů s Atlétikem Madrid - do šlágru 36. kola Premier League s Liverpoolem pošle hráče druhého sledu. Mezi nimi by podle britského deníku Daily Mail neměl chybět ani český obránce Tomáš Kalas.

Foto: Facebook

Tomáš Kalas (uprostřed) během tréninku Chelsea.

Článek

Mourinho po porážce se Sunderlandem (1:2) usoudil, že získat ligový titul už je nemožné (na Liverpool ztrácí pět bodů) a prim u něj hraje úspěch v Lize mistrů. Po bezgólové remíze v úvodním semifinálovém utkání Champions League na půdě Atlétika prohlásil, že proti Liverpoolu s největší pravděpodobností postaví hráče, kteří do odvety se španělským celkem nenastoupí.

„Vzhledem k tomu, že s Liverpoolem hrajeme v neděli a odvetu s Atlétikem ve středu, musím nejprve hovořit s majitelem Romanem Abramovičem," prohlásil Mourinho. „Proti Liverpoolu bych chtěl nastoupit s hráči, kteří nebudou v sestavě ve středeční odvetě s Atlétikem. Ale opakuji, že nezáleží jen na mém rozhodnutí, protože já jsem jen jednou ze součástí klubu, nic víc," dodal Special One.

A podle informací populárního anglického deníku mu vedení Blues dalo za pravdu. Do důležitého zápasu tak nastoupí buďto hráči, kteří nemohou do odvety proti Atlétiku nastoupit kvůli tomu, že v probíhajícím ročníku zasáhli do evropských soutěží v dresu jiného klubu (Matič a Salah) nebo jsou vykartovaní (Obi Mikel a Lampard). Ty doplní mladší fotbalisté, kteří nedostávají tolik příležitostí.

V bráně by se měl představit Hilário

V bráně by se tak měl objevit při zranění Petra Čecha až třetí gólman Henrique Hilário. V obranné čtyřce by měl podle Daily Mail nastoupit český reprezentant Tomáš Kalas, jehož doplní devatenáctiletý Nathan Ake, osmnáctiletý Andreas Christensen a potrestaný John Obi Mikel.

Do zálohy by měl nastoupit další karetní hříšník Frank Lampard, dále pak Egypťan Mohamed Salah, Srb Nemanja Matič, mladý Nizozemec Marco Van Ginkel a německý talent André Schürrle. V útoku by měl operovat při zranění Eto´a Demba Ba.

Chelsea nehrozí žádné sankce od vedení anglické fotbalové ligy, pokud v nedělním utkání skutečně postaví slabší mužstvo. Web BBC Sport připomíná, že regule Premier League ohledně "slabších týmů" se zmírnily v létě 2011, kdy si samy kluby odhlasovaly, že mohou postavit libovolnou kombinaci hráčů z pětadvacetičlenné ligové soupisky. V případě zařazení fotbalistů mimo tento výběr však stále riskují možný finanční postih.

José Mourinho je však vynikající stratég a do médií vypuštěná informace o nasazení B-týmu v neděli vůbec platit nemusí a sestava může vypadat úplně jinak. Snad se alespoň Kalas dočká v lize svého premiérového startu v základní sestavě. Dosud jen dvakrát střídal v závěru zápasu.

Bude hrát skutečně Tomáš Kalas proti Liverpoolu v základní sestavě?
Ano
78,3 %
Ne
21,7 %
Celkem hlasovalo 9078 čtenářů.

Reklama

Související témata: