Hlavní obsah

Ramires už Chelsea ve zbytku Premier League nepomůže

Londýn

Fotbalistům Chelsea bude ve zbytku anglické ligy chybět brazilský záložník Ramires, který dostal disciplinární trest na čtyři zápasy. Distanc na tři utkání obdržel za to, že udeřil loktem Sebastiana Larssona ze Sunderlandu. Čtvrtý duel vynechá kvůli vyloučení v březnovém zápase s Aston Villou.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Brazilský středopolař Ramires z londýnské Chelsea může zpytovat svědomí.

Článek

Za úder loktem nebyl Ramires v utkání potrestán, protože rozhodčí Mike Dean si incidentu nevšiml. Brazilský fotbalista přijde o nedělní šlágr s vedoucím Liverpoolem, na který ztrácí druhá Chelsea pět bodů, a také o duely s Norwichem a Cardiffem. Kvůli trestu za žluté karty nemůže Ramires nastoupit ani v odvetě semifinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid, takže pokud ve středu Chelsea nevybojuje postup po úvodní remíze 0:0, sezóna pro něj předčasně skončí.

Po utkání proti Sunderlandu čelí disciplinárnímu řízení také trenér José Mourinho a jeho asistent Rui Faria. Hlavní kouč Chelsea na tiskové konferenci po zápase sarkasticky pogratuloval Deanovi a šéfovi rozhodčích Mikeovi Rileymu, což mu vyneslo obvinění z nevhodného chování. To samé potkalo Fariu, který se zapojil do protestů u postranní čáry po odpískání penalty, z které dal Sunderland vítězný gól. Oba trenéři se mohou k obvinění vyjádřit do pondělí.

Reklama