Hlavní obsah

Liverpool - Chelsea 0:2Liverpool selhal v koncovce, Chelsea i s Kalasem vydřela důležitou výhru

Liverpool
Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu utrpěli po 16 zápasech v anglické Premier League porážku. Reds nestačili v nedělním šlágru 36. kola doma na Chelsea, která díky gólům Demby Ba a Williana vyhrála na Anfield Road 2:0. Londýnský klub skoro celý zápas výborně bránil, navíc udeřil na konci obou poločasů. Svěřenci kouče Josého Mourinha pořádně zamotali boj o mistrovský titul, náskok Reds stáhli dvě kola před koncem na pouhé dva body. V sestavě Chelsea odehrál celý zápas stoper Tomáš Kalas, který kvalitním výkonem přispěl k tomu, že Liverpool neproměnil ani jednu z mnoha šancí, které si v zápase vytvořil. Ve hře o prvenství zůstává i Manchester City. Vyhrál na půdě nováčka Crystal Palace 2:0 a snížil ztrátu na vedoucí Liverpool na tři body, navíc má utkání k dobru.

Foto: Darren Staples, Reuters

Radost fotbalistů Chelsea zleva Williana, Ashleyho Colea a Tomáše Kalase po výhře nad Liverpoolem.

Článek
Fotogalerie

Chelsea nastoupila do nedělního šlágru s několika změnami v sestavě a příležitost dostali i někteří hráči širšího kádru včetně Kalase. Ten hrál poprvé v základní sestavě Blues, předtím nastoupil jen dvakrát a na trávníku pobyl pouhé dvě minuty.

Liverpool se na domácím hřišti snažil o kombinační fotbal a po celý zápas měl více ze hry. Reds často drželi míč na svých kopačkách, branku Chelsea ostřelovali ze střední vzdálenosti, hrozili také z rohových kopů. Jenže když už překonali defenzivu Blues, narazili na výborné zákroky brankáře Schwarzera, který znovu nahradil zraněného Petra Čecha.

Domácí kapitán Gerrard navíc v 45. minutě vyrobil hrubku, když ve středu pole uklouzl a pustil  do stoprocentní šance Dembu Ba, který pohodlně prostřelil brankáře Mignoleta. Ve druhém poločase se Reds snažili alespoň o vyrovnání, jenže pokusy Allena, Gerrarda ani Suáreze si cestu do sítě nenašly. V nastaveném čase pak pojistil hostující výhru Brazilec Willian.

Džeko nasměroval Citizens k výhře

Manchester City zaváhání Reds využil a ukončil pět zápasů trvající sérii výher Crystal Palace. Citizens poslal už ve čtvrté minutě do vedení Edin Džeko, dvě minuty před změnou stran přidal technickou střelou k tyči druhou branku Yaya Touré.

Reprezentant Pobřeží slonoviny gólem oslavil svůj návrat po dvouzápasové pauze vynucené svalovým zraněním. City ztrácí na druhou Chelsea jeden bod, má však ještě utkání k dobru.

Sunderland opustil pásmo sestupu

Fotbalisté Sunderlandu bez obránce Ondřeje Čelůstky zdolali v anglické lize na domácím hřišti nováčka z Cardiffu 4:0. Týden po překvapivém úspěchu proti Chelsea zaznamenali další vítězství, opustili poslední místo a vymanili se ze sestupového pásma. Na dno tabulky klesl jejich soupeř.

Domácím zařídili výhru podobně jako na Stamford Bridge Connor Wickham a Fabio Borini. Jednadvacetiletý anglický útočník dvakrát skóroval hlavou po rohovém kopu a v posledních třech zápasech dal pět branek. Ital Borini, který z pokutového kopu skóroval již v duelu s Chelsea, se ze stejné situace nemýlil ani tentokrát. Další branku přidal jeho krajan Emanuele Giaccherini. Cardiff musel odehrát celý druhý poločas bez vyloučeného Caly.

Anglická Premier League, 26. kolo:
Liverpool - Chelsea 0:2 (45. Ba, 90. Willian)
Sunderland - Cardiff 4:0 (26. a 86. Wickham, 45.+1 Borini z pen., 76. Giaccherini)
Crystal Palace - Manchester City 0:2 (4. Džeko, 43. Touré)

Reklama

Související témata: