Hlavní obsah

Jeden autobus nevadí, ale tentokrát Chelsea zaparkovala dva, čertil se kouč Reds

Liverpool

Po zápase to jiskřilo. Liverpoolští se ostře pustili do obranné taktiky, se kterou vyrukoval kouč fotbalistů Chelsea José Mourinho do hitu anglického fotbalového víkendu, v němž jeho tým porazil Reds 2:0 a zamotal boj o titul. Za taktiku "zaparkovaného autobusu", kdy je většina hráčů zatažená ve vlastním vápně, to trenér Londýňanů už několikrát schytal. Podle kouče Liverpoolu Brendana Rodgerse to však byl tentokrát ještě větší beton. Chelsea podle něj nasadila do hry hned dva autobusy.

Foto: Darren Staples, Reuters

Liverpoolský trenér Brendan Rodgers (vlevo) a José Mourinho z Chelsea.

Článek

"Jeden autobus by mi nevadil, ale dnes tam byly zaparkovány dva," prohlásil Rodgers, který Mourinha výtečně zná. V minulosti pod ním působil právě v Chelsea. "José takhle hrává a asi by mi zamával před obličejem svým životopisem, který potvrzuje, že to funguje. Já ale takhle hrát nechci. Raději nechám hráče tvořit a hrát svůj fotbal," dodal kouč Liverpoolu s odkazem na Mourinhových 20 trofejí.

Mourinho však kritiku odmítal. "Když tým dobře brání, tak se pořád řeší, že to byla defenzivní hrou. Když ale brání špatně, dostane dva tři góly, tak se nic takového neřeší," řekl.

"Podle mého názoru jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Donutili jsme soupeře hrát to, co jsme chtěli. Když začal Liverpool posílat do vápna centry, bylo to přesně to, co jsme potřebovali. Pak mohli Schwarzer, Cahill, Ivanovič a další využít svých předností," vysvětlil portugalský kouč.

Mourinho: Nemáme co oslavovat

Také Rodgers si však myslí, že jeho svěřenci byli lepším týmem, přestože prohráli. "Byli jsme lepší na míči a byli jsme týmem, který chtěl vyhrát. Bylo to ale těžké, protože většinu zápasu měli deset hráčů za míčem," dodal Rodgers.

Přestože Chelsea po výhře ztrácí na vedoucí Liverpool pouhé dva body dvě kola před koncem, Mourinho považuje titul již za ztracený. Věří spíše Manchesteru City, který ztrácí na Liverpool tři body, ale má zápas k dobru.

"Šampiónem bude Liverpool nebo City. My nemáme co oslavovat. Alespoň můžeme říkat, že jsme nového mistra porazili v obou zápasech. Pokud titul získá Liverpool, tak toho jsme dvakrát porazili. A pokud to bude Manchester City, tak i s ním máme plný počet bodů," připomněl Mourinho.

Který tým získá v anglické Premier League titul?
Liverpool
36 %
Chelsea
43,3 %
Manchester City
20,7 %
Celkem hlasovalo 21697 čtenářů.

Reklama

Související témata: