Hlavní obsah

Čecha po devíti letech hráči vybrali do ideální jedenáctky anglické ligy

Brankář Petr Čech byl podruhé v kariéře zařazen do ideální jedenáctky anglické fotbalové Premier League, kterou volí členové hráčské asociace. Poprvé se v ní objevil hned ve své první sezoně v Chelsea před devíti lety.

Foto: Darren Staples, Reuters

Petr Čech je sice v ideální jedenáctce anglické ligy, ale momentálně je mimo hru kvůil zranění ramena v úvodu semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

Článek

Čech v tomto ligovém ročníku udržel v 16 z 34 zápasů čisté konto a má podíl na tom, že Chelsea inkasovala jen 26 branek - nejméně z celé soutěže. V závěru anglické ligy svému týmu v boji o titul chybí kvůli zranění ramena z úvodního semifinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid.

V ideální jedenáctce jsou i jeho spoluhráč z obrany Gary Cahill a záložník Chelsea Eden Hazard. Tři zástupce má ve výběru také Liverpool, který po dnešní porážce 0:2 s Chelsea vede tabulku před Čechovým týmem už jen o dva body. "Reds" zastupují útočníci Daniel Sturridge a Luis Suárez a záložník Steven Gerrard.

V jedenáctce dále jsou obránci Seamus Coleman z Evertonu, Vincent Kompany z Manchesteru City a Luke Shaw ze Southamptonu. Zálohu doplňují Yaya Touré z Manchesteru City a Adam Lallana ze Southamptonu.

Loni měl ve výběru PFA nejvíce hráčů Manchester United (4), který získal titul. V letošní nepodařené sezoně se do jedenáctky nedostal nikdo z Old Trafford.

Reklama

Související témata: