Hlavní obsah

Arsenal - Newcastle 3:0Arsenal se přiblížil účasti v Lize mistrů, na hřišti se radoval i Rosický

Londýn

Fotbalisté Arsenalu budou s největší pravděpodobností hrát prestižní Champions League i v 17. sezóně za sebou. Kanonýři porazili v dohrávce 36. kola anglické ligy Newcastle 3:0 a v tabulce si upevnili čtvrté místo, které zaručuje účast v milionářské evropské soutěži. Tomáš Rosický přišel na hřiště v 74. minutě a v závěru se fanoušci po jeho pádu v pokutovém území dožadovali penalty. Rozhodčí ale nechal hru pokračovat.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Laurent Koscielny (vpravo) slaví se spoluhráčem z Arsenalu Olivierem Giroudem svoji trefu v ligovém duelu proti Newcastle.

Článek

Trenér Newcastlu Alan Pardew se vrátil na lavičku po odpykání sedmizápasového trestu za březnový konflikt s Davidem Meylerem z Hullu, kterému dal hlavičku. Ani to ale nezabránilo šesté prohře jeho týmu v Premier League za sebou, což se klubu stalo poprvé od ledna 1987.

Arsenal poslal do vedení Laurent Koscielny, který usměrnil míč do sítě po přímém volném kopu Santiho Cazorly. Za gólové oslavy si pak vysloužil žlutou kartu. Druhou branku přidal krátce před přestávkou záložník Mesut Özil, který dorazil neúspěšné pokusy Oliviera Girouda.

Kanonýr Arsenalu Giroud si chuť spravil v 66. minutě, kdy si naběhl na Özilův centr a hlavičkou poslal míč pod břevno.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:
Arsenal - Newcastle 3:0 (26. Koscielny, 42. Özil, 66. Giroud).

Reklama

Související témata: