Hlavní obsah

Gólman United: Giggs je nový Guardiola, po jeho proslovu vstávají vlasy na hlavě

Manchester

K odvážnému přirovnání se odhodlal náhradní brankář Manchesteru United Anders Lindergaard, který se domnívá, že z Ryana Giggse, který převzal do konce sezóny vedení nad Manchesterem United, roste stejně skvělý trenér, jakým je Pep Guardiola. Dán tak nepřímo vyzval vedení Rudých ďáblů, aby ukvapeně nevodila na Old Trafford nového trenéra.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Premiéru na lavičce Manchesteru United prožil Ryan Giggs v utkání s Norwichem.

Článek
Fotogalerie

Giggs převzal tým po odvolaném trenérovi Davidovi Moyesovi, s nímž ztratilo vedení klubu trpělivost. Nástupce slavného Sira Alexe Fergusona ve své funkci vyhořel a Giggs měl vést tým jen do konce probíhající sezóny, po níž měl klub převzít trenér na delší časový úsek. Nejčastěji se hovoří o Nizozemci Louisi van Gaalovi, jemuž po mistrovství světa končí kontrakt u nizozemské reprezentace.

Velšan, který do United přišel v roce 1984, když mu bylo 14 let, nikdy neoblékal jiný dres než manchesterský. Svůj trenérský debut na lavičce A-týmu zažil v sobotu v ligovém zápase proti Norwichi. Jeho tým zvítězil 4:0. „Může to znít docela ukvapeně a naivně, ale podle mého názoru máme co dočinění s novým Guardiolou," prohlásil Lindergaard pro BBC.

Giggs se přiučil od Sira Alexe

Giggs prý pozorně sledoval při práci slavného Fergusona. „Podobnosti se Sirem Alexem jsou zarážející a je evidentní, že se Ryan mnohé od jednoho z nejrespektovanějších trenérů fotbalu přiučil. To, co jsme viděli za ten první týden, bylo více než přesvědčivé," pokračoval Dán.

„Samozřejmě se nabízí otázka, jestli člověk dokáže být jeden den spoluhráčem a hned druhý trenérem. A normálně bych řekl, že to nejde. V případě Giggse je to ale něco jiného," popisoval třicetiletý brankář, na kterého udělal dojem Velšanův proslov před zápasem s Norwichem. „Z jeho posledního proslovu, předtím, než tým vyběhl na trávník proti Norwichi, mi vstávaly vlasy na hlavě tak, jak jsem to zažil jen u Sira Alexe Fergusona. Vše zakončil: Nikdy nezklamte fanoušky!" dal Lindergaard nahlédnout do kabiny.

Kdo bude v příští sezóně trénovat Manchester United?
Ryan Giggs
81,7 %
Louis van Gaal
10,5 %
Jiný trenér
7,8 %
Celkem hlasovalo 7816 čtenářů.

Reklama

Související témata: