Hlavní obsah

Rudé ďábly má trénovat přísný Van Gaal. Budete litovat, varuje šéf konkurenčního Manchesteru City

Manchester

Už příští středu se má zkušený nizozemský kouč Louis van Gaal oficiálně stát novým trenérem Manchesteru United. Rudé ďábly převezme podle anglických médií ihned po skončení světového šampionátu v Brazílii, kde ještě povede nizozemskou reprezentaci. Přestože angažmá dvaašedesátiletého kouče ještě nikdo z Old Trafford nepotvrdil, už se hovoří o tom, že Van Gaalovo angažmá není dobrým tahem. Myslí si to i jeho někdejší spolupracovník a v současné době generální ředitel konkurenčního Manchesteru City Ferran Soriano.

Foto: Profimedia.cz

Přísný trenér, ale s velkým renomé. Takový je Nizozemec Louis van Gaal (vlevo), na snímku se svým asistentem Patrickem Kluivertem.

Článek

Oba spolu působili už v Barceloně a Soriano je přesvědčený o tom, že přísné metody, tvrdá disciplína i špatné sociální dovednosti nizozemského kouče se v kabině United nesetkají s nadšením.

„Myslím, že by si to měli pořádně rozmyslet, aby pak nelitovali. Van Gaal je bezesporu velmi dobrým, ale také hodně kontroverzním trenérem. Nějaké problémy s hráči měl už v Barceloně a myslím, že i v Bayernu," tvrdí současný ředitel Manchesteru City. A dodal: „Nikdy nebude nikoho poslouchat, vždycky to musí být přesně tak, jak řekne. Chce prostě řídit celý klub."

Na ostrovech mají přesto jasno - Louis van Gaal bude v příštím týdnu oficiálně potvrzen jako nový trenér Manchesteru United, což by znamenalo konec na lavičce pro prozatímního kouče Ryana Giggse a jeho realizační tým.

Posily? Reus, Kroos nebo Fábregas

Co bude s Giggsem dál? U A-týmu nejspíš nezůstane, pokud totiž na Old Trafford zamíří dvaašedesátiletý Nizozemec Van Gaal, přivede si vlastní spolupracovníky. Jeho asistentem by měl být bývalý kanonýr Ajaxu a Barcelony Patrick Kluivert, brankáře by mohl mít na starost Van Gaalův dlouhodobý spolupracovník Frans Hoek a o psychiku mužstva by se měl starat Jos van Dijk, který s Van Gaalem spolupracoval v Ajaxu, ale i Barceloně a Bayernu.

Rudí ďáblové chtějí v letní přestávce už pod vedením nizozemského stratéga značně posílit, především v záloze. Prioritou pro Van Gaala je podle serveru listu Daily Mail záložník Dortmundu Marco Reus, alternativou mohou být i středopolař Toni Kroos z Bayernu, Barcelona prý letos konečně svolí k jednáním o přestupu Ceska Fábregase.

Zamlouval by se vám trenér Van Gaal na lavičce Manchesteru United?
Ano
10,7 %
Ne, na Old Trafford chci jiného trenéra
6,8 %
Giggs by měl pokračovat i v příští sezóně
82,5 %
Celkem hlasovalo 8505 čtenářů.

Reklama

Související témata: