Hlavní obsah

Chelsea - Norwich 0:0Chelsea jen remizovala, ale zajistila si třetí příčku, Arsenal nezaváhal

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zvítězili nad West Bromwichem Albion ve 37. kole Premier League 1:0 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. O jedinou branku se postaral francouzský útočník Oliver Giroud. Chelsea remizovala bez branek s Norwichem, Blues to však stačí k jistotě třetí příčky zaručující přímý postup do základních skupin Ligy mistrů.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Bradley Johnson z Norwiche (vpravo) a Frank Lampard z Chelsea bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

V bráně Chelsea chyběl kvůli zranění ramena Petr Čech, jen na lavičku opět usedl obránce Tomáš Kalas. Celý zápas se hrálo v podstatě na jednu branku, týmu ze Stamford Bridge se však vstřelit gól nepodařilo. Nejlbíže k tomu byli Schürrle, který nastřelil tyč, a Luiz, jenž ve druhém poločase orazítkoval břevno.

Chelsea má před posledním kolem 79 bodů a i v případě, že by v posledním utkání podlehla Cardiffu a Arsenal, který má o tři body méně, porazil Norwich, zůstane třetí kvůli lepšímu skóre.

Norwich si díky zisku jednoho bodu zachoval naději na záchranu. Sunderland má o dva body víc, West Bromwich o tři.

Arsenalu stačil k vítězství jeden gól

V základních sestavách se neobjevil ani jeden z českých hráčů. Tomáše Rosického ale trenér Arsenalu Arséne Wenger poslal na hřiště dvacet minut před koncem zápasu, Matěj Vydra z týmu soupeře vběhl na trávník v 85. minutě.

West Bromwich stále ještě nemá jistou záchranu, s 36 body ale s největší pravděpodobností prvoligovou příslušnost uhájí. Jistotu si mohl vybojovat už na Emirates Stadium, to se mu ale nepodařilo. Jediný gól zápasu vstřelil Giroud, který si ve 14. minutě naskočil na Cazorlův centr z rohového kopu a hlavičkou nekompromisně skóroval.

Arsenal má po sobotní porážce Evertonu s Manchesterem City jistotu čtvrtého místa a postupu do předkola Ligy mistrů.

Anglická fotbalová liga, 37. kolo:
Arsenal - West Bromwich 1:0 (14. Giroud).
Chelsea - Norwich 0:0.

Reklama

Související témata: