Hlavní obsah

Černé kočky vykouzlily zázrak! Obraly tři giganty a záchranu v Premier League mají na dosah

Manchester

Další důkaz, že fotbal nemá logiku. Před třemi týdny seděl Sunderland na dně Premier League, jeho situace vypadala beznadějně, před sebou navíc vražedný los. Povstal však k neuvěřitelné jízdě: postupně obral tři giganty na jejich půdě, k tomu přidal triumf nad Cardiffem. A záchrana je na dosah!

Foto: Darren Staples, Reuters

Sebastian Larsson ze Sunderlandu děkuje vlastním příznivcům, kteří podpořili Černé kočky na Old Trafford při výhře 1:0 nad Manchesterem United.

Článek

„Před několika týdny jsem v souvislosti se záchranou použil slovo zázrak, mám dojem, že se právě stal," vyprávěl v euforii trenér Sunderlandu Gus Poyet bezprostředně po sobotním utkání s Manchesterem United, které jeho tým vyhrál 1:0. Bylo to první vítězství Černých koček na Old Trafford od roku 1968.

Sunderland, jehož dres obléká český obránce Ondřej Čelůstka (proti United nebyl ani na lavičce), ztrácel před měsícem na příčku, zajišťující záchranu, sedm bodů. Nyní má na osmnáctý Norwich, který je na barážové pozici, dvoubodový náskok.

Norwichi zbývá oproti Sunderlandu už jen jedno utkání, navíc v případě rovnosti bodů mluví skóre jasně pro Černé kočky (o 13 gólů příznivější). „Bylo by šílené to ztratit," prohlásil Poyet. Jeho mužstvo ve čtyřzápasové sérii snů postupně remizovalo 2:2 s Manchesterem City, porazilo Chelsea (2:1), Cardiff (4:0) a o víkendu 1:0 United.

Zásluhy na zmrtvýchvstání přičítá kouč morálce hráčů. „Mohli si vybrat snadnou cestu: vzdát to a začít přemýšlet o další výzvě v jiném klubu. Jenže oni se rozhodli bojovat za klub, za fanoušky. Jsem na ně hrdý," rozplýval se Poyet.

Udrží se fotbalisté Sunderlandu v Premier League?
Ano
93,4 %
Ne
6,6 %
Celkem hlasovalo 4976 čtenářů.

Reklama

Související témata: