Hlavní obsah

Operace Čecha nemine, scéna se otevírá Courtoisovi, píšou v Anglii

Londýn

Chirurgický zákrok je jasnou záležitostí, Petra Čecha čeká dokonce už tento týden, píše britský list Sunday Telegraph. Odpověď na otázku, jaké bude obsazení brankářského postu v Chelsea v příští sezóně, tak dostává jasnější kontury. Zvláště když jiné periodikum - Sunday Times - tvrdí bez bližších upřesnění informačních zdrojů, že Chelsea najisto stáhne z hostování v Atlétiku Madrid Thibauta Courtoise, aby zaplnila mezeru po Čechovi, který jen těžko bude stíhat přípravu na úvod nové sezóny. Desetiletá éra českého brankáře v Chelsea může skončit.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zraněný gólman Chelsea Petr Čech střídá v úvodu semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

Článek

Courtois měl svými excelentními zákroky velký podíl na tom, že Chelsea v Champions League skončila v semifinále. Získal si obdiv. Čech je naproti tomu zřejmě postaven před složité rozhodování. Zažívá těžké chvíle. Může jít na operaci, být pak fit, ale za cenu, že už bude čelit zanedlouho dvaadvacetiletému Courtoisovi.

Nebo rameno nechá léčit konzervativně, ale riskuje, že se při nejbližší příležitosti může pokazit ještě více. A hrozba jménem Courtois bude realitou tak jako tak. „Silnou konkurenci jsem měl vždy, nebojím se," reagoval jednatřicetiletý Čech už dříve na informace, že kouč José Mourinho slíbil Belgičanovi pozici jedničky.

Množí se zvěsti o dalších změnách

Vše ohledně zákroku se zřejmě rozhodne v nejbližších dnech. Dobu léčby po případné operaci lze jen těžko odhadovat. Zatím se kolem ale rojily jen spekulace nejrůznějšího druhu. Dokonce i takové, že zranění z prvního semifinále s Atlétikem Madrid není moc vážné. Jenže úvahy, že bude Čech chytat v odvetě se nenaplnily a nakonec nebyl ani na lavičce náhradníků stejně jako při utkání Premier League s Norwichem (0:0).

V Chelsea není optimální nálada, množí se zvěsti o dalších změnách. Tým zaznamenal další ztrátu se zachraňujícím se Norwichem. V minulých dnech se Eden Hazard vyjádřil, že londýnský tým není stavěný na hraní fotbalu. Bylo to vykládáno jako atak defenzivně laděné taktiky trenéra Mourinha.

Ten s reakcí dlouho nečekal. Hazarda sepsul a vyjádřil se, že tento belgický záložník a s ním také Oscar se Schürrlem by měli naplnit potenciál a dál se zlepšovat. Není vyloučeno, že jeden z tohoto drahého tria také Chelsea v létě opustí.

Kdo bude podle vás v příští sezóně brankářskou jedničkou v Chelsea?
Petr Čech
38,2 %
Thibaut Courtois
59,5 %
někdo jiný
2,3 %
Celkem hlasovalo 7451 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články