Hlavní obsah

Crystal Palace - Liverpool 3:3Liverpool neudržel proti Crystalu Palace tříbrankový náskok. Jak odpoví Citizens?

Černá devítiminutovka možná bude stát fotbalisty Liverpoolu titul v Premier League. Reds v předposledním kole anglické ligy neudrželi na hřišti Crystalu Palace tříbrankový(!) náskok poté, co třikrát inkasovali v závěru zápasu v rozmezí pouhých devíti minut. Po jejich remíze 3:3 má v boji o mistrovský titul nejvýhodnější pozici druhý Manchester City, který na Liverpool ztrácí bod. Tým City totiž čeká zápas až ve středu, doma nastoupí proti Aston Ville.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Rozčarovaný kanonýr Liverpoolu Luis Suárez v utkání s Crystal Palace.

Článek

Liverpool si zkomplikoval situaci minulou domácí prohrou s Chelsea a neuspěl ani na hřišti jiného londýnského celku, třebaže v Selhurst Parku dlouho směřoval k jasné výhře.

V 18. minutě dostal hosty do vedení Allen, který zůstal při rohovém kopu nehlídaný u vzdálenější tyče, a krátce po změně stran přidal favorit další dvě rychlé branky. Postarali se o ně nejlepší ligoví střelci - Sturridge se v sezóně trefil pojedenadvacáté, Suárez má na kontě ještě o deset zásahů více.

Domácí dali první gól až v 79. minutě, kdy se trefil Delaney, ale hned nato skóroval i Gayle a tlak Crystalu Palace dál sílil. V 88. minutě Gayle vyrovnal a hráčům Liverpoolu už nepomohla ani zoufalá útočná snaha, při níž ve velkých šancích selhali Moses a Leiva. Titul, který naposledy získali před 24 lety, se jim hodně vzdálil.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Crystal Palace - Liverpool 3:3 (81. a 88. Gayle, 79. Delaney - 18. Allen, 53. Sturridge, 55. Suárez).
Který tým získá v anglické Premier League titul?
Liverpool
17,8 %
Manchester City
65,9 %
Chelsea
16,3 %
Celkem hlasovalo 13222 čtenářů.

Reklama

Související témata: