Hlavní obsah

Nejlepší sezóna kariéry, lebedí si Pudil. Ve Watfordu jej zvolili mezi tři nejlepší hráče

Praha

Postupový sen se nenaplnil, dokonce ani play off o Premier League hrát nebude. I tak český fotbalový legionář Daniel Pudil po druhé sezóně v dresu druholigového anglického Watfordu září štěstím. „Odehrál jsem možná nejlepší sezónu v kariéře," říká osmadvacetiletý univerzál pro web chovanecsport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil během tréninku české fotbalové reprezentace před utkáním s Norskem.

Článek

Už v neděli pro vás skončila sezóna, protože nebudete hrát play off o Premier League. Jste hodně zklamaný?

Ano. Minulý rok jsme o postup mezi elitu přišli až ve finále play off, a tak očekávání v klubu bylo veliké. Chtěli jsme zabojovat o první šestku, ale jsme až třináctí. Utekl nám prostředek sezóny, kdy jsme měli asi měsíc a půl špatnou šňůru zápasů, navíc jsme za celou sezónu jen čtyřikrát vyhráli venku, což je strašně málo. Ale dokázali jsme se zvednout. Když jsme čtyři kola před koncem hráli na QPR, vedli jsme 1:0, ale v posledních patnácti minutách jsme dostali dva góly. Tam se to zlomilo. Kdybychom vyhráli, skončili jsme v top šest. Pak na nás padla deka, zasekli jsme se a už nevyhráli.

Na šesté místo znamenající alespoň účast v play off o Premier League jste ztratili dvanáct bodů.

Je to celkem hodně, ale nešlo jen o odraz posledních zápasů. V sezóně jsme byli unikát, protože jsme snad v šestnácti zápasech dostali gól v posledních pěti minutách. A často nás připravil o body. To se nesmí stávat.

Chyběly vám k pozici pro play off góly Matěje Vydry, který před sezónou odešel do W. B. A.?

Možná ano. Minulou sezónu dávali s Troyem Deeneyem spoustu gólů oba. Troy jich teď měl pětadvacet, ale náš druhý nejlepší střelec jedenáct. Útočníka jako je Matěj, by chtěl mít každý. Ale na druhou stranu, za góly, které jsme dostávali v posledních minutách, útočníci nemohli.

Reagovalo vedení Watfordu na nezdary v závěru soutěže hodně podrážděně?

Máme italské vedení, skoro žádné pokuty nedávají. Spíš musí mužstvo za trest třeba na dva tři dny na hotel. Nyní ale nemělo smysl na hotel chodit, a tak máme o týden prodloužený trénink. Tedy hráči, kteří nemají reprezentační povinnosti.

S vámi trenér českého národního mužstva Pavel Vrba pro zápas ve Finsku počítá?

Na klub přišla předběžná nominace na oba zápasy, takže v úterý letím domů. Uvidíme, jakou nominaci oznámí trenér Vrba, ale říkal, že na první zápas počítá hlavně s legionáři a na další přípravu by měli dostat důvěru převážně hráči z ligy.

Ještě před úterním návratem jste stihl klubový galavečer za účasti kompletního vedení Watfordu. Jak jste si slavnostní akci užil?

Jednalo se o společnou večeři, kde bylo vedení, dorazili všichni sponzoři, kompletní tým a asi sto vybraných fanoušků. Pak se vyhlašovali tři nejlepší hráči sezóny. Vyhrál náš nejlepší střelec, útočník Troy Deeney, druhý byl italský stoper Gabrielle Angella a já třetí. Hodně si toho vážím.

Během sezóny jste naskočil do sedmatřiceti zápasů, z pozice levého obránce či levého záložníka vstřelil dva góly a na tři přihrál. Bylo ocenění odrazem vašeho mimořádného vytížení?

Kromě období, kdy jsem byl zraněný, jsem hrál všechno. Jsem rád, že jsem si místo udržel i po odchodu trenéra Zoly a příchodu nového manažera Sanniniho. V systému tři pět dva jsem hrál na levé straně zálohy. Člověk se hodně nadře, je to nahoru, dolů, ale já s fyzičkou nikdy neměl problém. Snad jsem ty zápasy odehrál solidně, když mi věřili oba trenéři. Podle mého šlo o moji nejlepší sezónu v dosavadní kariéře.

Reklama

Související témata: