Hlavní obsah

Giggs má smůlu, Van Gaal se už domluvil s Manchesterem, píší v Anglii

Manchester

Legenda Manchesteru United Ryan Giggs nebude v příští sezóně na Old Trafford pokračovat s trénováním. Podle britského deníku Daily Star se totiž vedení Rudých ďáblů již napevno domluvilo s Nizozemcem Luisem van Gaalem, který by podle informací deníku měl pobírat 7 miliónů liber (asi 234 miliónů korun) za sezónu.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Nizozemský trenér Louis Van Gaal

Článek

Manchester United se po zpackané sezóně pod vedením Davida Moyese rozhodl, že dosadí na lavičku osvědčeného kouče. Jmenovitě Luise van Gaala, trenéra se zkušenostmi z nizozemské Eredivisie, španělské La Ligy či německé bundesligy. Smůlu tak má hrající dočasný trenér Ryan Giggs, který pošilhával po postu hlavního trenéra i pro příští sezónu.

Podle informací Daily Star věřil šéf United Ed Woodward, že by klub mohl Van Gaala oficiálně představit jako nového trenéra již tento víkend, Nizozemec ale raději zvolil oznámení veřejnosti až po konci sezóny. „Aby Van Gaal mohl pozvednout padlého obra," píše britský deník.

Van Gaal každopádně na Old Trafford fyzicky nastoupí až po mistrovství světa, na němž ještě povede svoje krajany. Až poté se přesune do Divadla snů, kde se pokusí vrátit Rooneyho a spol. do boje o titul. Giggse tak s největší pravděpodobností čeká v neděli derniéra na trenérském postu. Čtyřicetiletý Velšan se pak bude rozhodovat, jestli svou hráčskou kariéru ještě prodlouží.

Je Lous van Gaal tím pravým trenérem pro Manchester United?
Ano
24,5 %
Ne
75,5 %
Celkem hlasovalo 4724 čtenářů.

Reklama

Související témata: