Hlavní obsah

Čech je po operaci, ze hry bude asi dva měsíce. Může stihnout start příští sezóny

Londýn/Praha
Aktualizováno

Avizovaná operace je skutečností! Brankář fotbalistů Chelsea Petr Čech ve středu podstoupil zákrok ramena, které si zranil v úvodním semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid. Klíčová otázka zní: Jak dlouho bude mimo hru? "Osm až deset týdnů," stojí ve stručné zprávě na klubovém webu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zraněný gólman Chelsea Petr Čech střídá v úvodu semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid.

Článek

Informaci o operaci zveřejnila Chelsea ve středu večer. Odhadovaná, zhruba dvouměsíční doba rekonvalescence znamená, že by český gólman měl stihnout start nové sezóny. Ta v Anglii začne v polovině srpna.

Ale jaká v tu dobu bude Čechova pozice v Chelsea? Bude ještě jedničkou? Na to odpoví až dění v příštích týdnech. Český gólman by teoreticky měl být fit v době, kdy by Belgičan Thibaut Courtois, který se má v létě vrátit po hostování v Atlétiku na Stamford Bridge a soupeřit o místo jedničky, ještě mohl být na světovém šampionátu.

Jasné je, že český brankář bude chybět reprezentaci v přípravných duelech na konci května ve Finsku a na začátku června s Rakouskem. S tím se ovšem počítalo.

Zanedlouho dvaatřicetiletý Čech si zranění přivodil 22. dubna v duelu v Madridu, když zasahoval po rohovém kopu. Míč sice vytáhl nad břevno, ale při dopadu se srazil s domácím Raúlem Garcíou a okamžitě signalizoval střídání. V brance ho nahradil veterán Mark Schwarzer z Austrálie.

První zprávy hovořily o tom, že Čech si už do konce sezóny nezachytá. Pak se nečekaně objevil na tréninku před odvetou s Atlétikem, ale do brány se v utkání nepostavil. V závěru sezóny chytá Mark Schwarzer.

Kdo bude na počátku příští sezóny jedničkou v Chelsea?
Petr Čech
51,7 %
Thibaut Courtois
43,6 %
Mark Schwarzer
2,4 %
někdo jiný
2,3 %
Celkem hlasovalo 2188 čtenářů.

Reklama

Související témata: