Hlavní obsah

Za sarkastickou pochvalu zaplatí Mourinho přes tři sta tisíc

Londýn

Trenér Chelsea José Mourinho musí zaplatit pokutu 10 tisíc liber (téměř 340 tisíc korun) za to, že po prohraném utkání se Sunderlandem (1:2) ironicky chválil rozhodčího a šéfa sudích.

Foto: Philip Brown, Reuters

Mourinho (vpravo) se snaží zadržet svého asistenta Ruie Fariu (druhý zprava), který se sápe na hlavního arbitra duelu Chelsea - Sunderland Mikea Deana (úplně vlevo).

Článek

Sunderland porazil Chelsea díky gólu z penalty, jejíž odpískání vyvolalo bouřlivou reakci u postranní čáry. Mourinhův asistent Rui Faria byl po protestech vykázán na tribunu a už dostal zákaz vstupu na stadión na šest zápasů a pokutu 30 000 liber.

Mourinho pak na tiskové konferenci "chválil" hlavního sudího i předsedu komise rozhodčích. "Chci znovu pogratulovat Miku Deanovi, jeho výkon byl neuvěřitelný," řekl. "A blahopřeji také Miku Rileymu, šéfovi rozhodčích. To, co předvádí celou sezónu, je fantastické, zvlášť v posledních měsících a u týmů bojujících o titul," řekl portugalský kouč, jenž už po březnové prohře s Aston Villou dostal pokutu 8000 liber.

Londýnský klub se zraněným gólmanem Petrem Čechem už nemá šanci získat titul.

Reklama

Související témata: