Hlavní obsah

Směšné, že se má budoucnost v Arsenalu odvíjí od výsledku finále, reagoval Wenger na spekulace

Novou smlouvu s Arsenalem ještě nepodepsal, ale upřímně se podivoval spekulacím, že by o jeho dalším setrvání na Emirates Stadium mělo rozhodovat sobotní finále FA Cupu s Hull City. „Výsledek tohoto utkání nebude mít žádný vliv na mou další budoucnost v Arsenalu,“ napsal francouzský fotbalový kouč Arséne Wenger v blogu pro Eurosport.

Kouč Arsenalu Wenger potvrdil, že bude v klubu pokračovat, i když smlouvu ještě nepodepsal.

Článek

Nový kontrakt s Gunners ještě Wenger nepodepsal, i když už proskočily zprávy, že je hotová. „To souhlasí, za normálních okolností budu manažerem i v příští sezóně. Jednání ještě nejsou dokončena, ale měla by se završit," přiznal, že podpisy pod novou smlouvou stále chybí.

I proto se začalo spekulovat, že vše závisí na tom, zda Kanonýři získají po devítiletém čekání konečně nějakou trofej. V Premier League vyšli zase naprázdno, i když tabulce dlouho dominovali. Nakonec byli rádi, že skončili alespoň čtvrtí a zahrají si kvalifikaci o Ligu mistrů.

Teď se jim nabízí šance vyhrát FA Cup, nejstarší klubovou soutěž na světě. V minulosti to dokázal Arsenal již desetkrát, a kdyby uspěl i v sobotu proti podceňovanému Hullu, vyrovnal by se s jedenácti primáty Manchesteru United.

„Bylo by trochu směšné odvíjet rozhodnutí o mé budoucnosti na výsledku jednoho jediného zápasu, nemyslíte?" reagoval pobaveně Wenger na spekulace, že se na Emirates Stadium čeká na výsledek finále. „Zvláště, když už jsem osmnáct let součástí tohoto klubu," připomněl.

Arsenal si je svým vítězstvím ve finále FA Cupu dopředu tak jistý, že již chystá oslavy triumfu. „Už dokonce nechal vyvěsit po Londýně plakáty, že bude příští týden pořádat oslavný průvod," připomněl irský záložník ve službách Hullu David Meyler a naznačil, že jeho tým udělá v sobotu ve Wembley vše proto, aby Kanonýrům i jejich kouči Wengerovi nachystané oslavy patřičně zhořkly.

Který tým vyhraje finále FA Cupu?
Arsenal
84,6 %
Hull City
15,4 %
Celkem hlasovalo 5777 čtenářů.

Reklama