Hlavní obsah

Arsenal - Hull 3:2 PPRosický se po osmi letech dočkal trofeje, vyhrál s Arsenalem FA Cup!

Londýn
Aktualizováno

Finále Anglického poháru přece jen vyhrál favorit. Svou první trofej po devíti letech získal Arsenal českého záložníka Tomáše Rosického. Podceňovaný Hull City přitom vedl 2:0, Kanonýři ovšem srovnali a vynutili si ve Wembley prodloužení. V něm díky Ramseymu triumfovali. To už byl na hřišti také Rosický. Zatímco Gunners byli ve finále FA Cupu poosmnácté, klubová historie Hullu takový úspěch nepamatuje.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Pohár je můj! Tomáš Rosický se v Arsenalu konečně dočkal...

Článek
Fotogalerie

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický usedl ve Wembley jen mezi náhradníky Arsenalu a v úvodu zápasu se nestačil divit.

Hned ve 4. minutě totiž zůstal ve vápně neobsazený Chester, dostal se k míči, poslal balon do protipohybu brankáře a Fabianski byl bez šance. O čtyři minuty později byl favorit šokovaný ještě víc. Davies byl sice v téměř nulovém úhlu, ale i tak si poradil a parádní střelou navýšil skóre.

Kanonýři se probrali celkem brzy. V 17. minutě si přímý kop vzal na starost Cazorla a vyřešil ho opravdu báječně. Španělský reprezentant ze své pravačky vyslal výtečnou střelu, která zapadla přesně pod břevno. Brankář McGregor se míče sice dotkl, ale gólu zabránit nedokázal.

V 71. minutě favorit vyrovnal. Cazorla se prezentoval zajímavým centrem do vápna, ale napoprvé se nikdo z jeho spoluhráčů ke střele nedostal. Nicméně míč se dostal přesně do míst, kde stál ve správný čas Koscielny, jenž z otočky vystřelil a přesnou trefou nedal McGregorovi šanci.

Finále tak šlo do prodloužení. Di jeho druhé části nastoupil i Rosický a s ním přišla výhra. Čtyři minuty poté totiž Giroud přihrával patičkou přesně do míst, kam si naběhl Ramsey, jenž pohotovou střelou k tyči poslal Arsenal do vedení. V posledních vteřinách mohl dát gól i Rosický, ale zahozená šance ho nemusí mrzet. Arsenal i tak ukončil devítileté čekání na tisk trofeje! Rosický na ni od svého přestupu z Dortmundu čekal osm let...

FA Cup - finále
Arsenal - Hull City 3:2 v prodloužení
Branky: 17. Cazorla, 71. Koscielny, 109. Ramsey - 4. Chester, 8. Davies.

Reklama

Související témata: