Hlavní obsah

Čech je na seznamu posil Arsenalu. Sejde se v jednom týmu s Rosickým?

Londýn

Český reprezentační brankář Petr Čech sice má nejistou budoucnost v Chelsea, přesto by mohl v Londýně zůstat i v příští sezóně. Po deseti letech je nicméně na spadnutí jeho odchod ze Stamford Bridge, a podle serveru listu Daily Mail se o jednatřicetiletého brankáře intenzivně zajímá Arsenal. V dresu Gunners by se potkal s kapitánem národního týmu Tomášem Rosickým.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Arséne Wenger (vpravo) po devíti letech znovu zvedl trofej - se svým Arsenalem vyhrál Anglický pohár. Teď už střádá plány, kterými hráči v létě posílí kádr Gunners.

Článek

Oficiálně zatím nikdo Čechův odchod z Chelsea nepotvrdil, britská média ale v posledních týdnech často informují o „definitivním" rozhodnutí trenéra Blues Josého Mourinha. Podle něj připadne role jedničky Chelsea pro příští sezónu talentovanému Belgičanovi Courtoisovi, zatímco dosavadní stálice mezi tyčemi Petr Čech má plnit roli druhého gólmana.

Manažer Kanonýrů Arséne Wenger je přitom velkým obdivovatelem Petra Čecha, a podle britského listu bude v letní přestávce u svých rivalů bedlivě sledovat celou situaci okolo brankářské jedničky. Pokud by Chelsea svolila a také kývla na Čechův prodej, Arsenal by za jednatřicetiletého gólmana nabídl sumu okolo deseti miliónů liber (asi 336 miliónů korun).

Kromě Čecha se však na seznamu Gunners objevuje také jméno Victora Valdése, kterému v létě končí smlouva v Barceloně a nové angažmá ještě nenašel. Španělský brankář však před několika týdny podstoupil operaci kolena a začátek nového ročníku pravděpodobně nestihne.

Wenger chce i Gündogana s Mandžukičem

Arsenal chce posílit na všech frontách, proto usiluje také o příchod zadáků Micaha Richardse z Manchesteru City, Sergeho Auriera z Toulouse, na seznamu potencionálních posil jsou i záložníci Lars Bender z Leverkusenu, Ilkay Gündogan z Dortmundu nebo útočníci Jackson Martínez z Porta s Mariem Mandžukičem z Bayernu. Naopak řady Gunnes v létě nejspíš opustí brankář Lukasz Fabianski, beci Bacary Sagna, Nacho Monreal, Thomas Vermaelen, záložník Mikel Arteta a útočníci Lukas Podolski s Nicklasem Bendtnerem.

Pro samotného Wengera, pod jehož vedením Arsenal o víkendu ukončil devítileté čekání na trofej a zvítězil v Anglickém poháru, je na Emirates Stadium připraven nový tříletý kontrakt. Během tohoto období si francouzský manažer přijde na pořádný balík, konkrétně na 24 miliónů liber (cca 800 miliónů korun).

Měl by Petr Čech v létě odejít z Chelsea a chytat za Arsenal?
Ano
82,6 %
Ne
17,4 %
Celkem hlasovalo 12107 čtenářů.

Reklama

Související témata: