Hlavní obsah

Čech navzdory zranění sbírá trofeje. V Anglii získal v den svých narozenin Zlatou rukavici

Londýn

Gólman fotbalové Chelsea Petr Čech sice kvůli zranění ramena nedokončil sezónu, ale i tak dál sbírá individuální ocenění. V den svých dvaatřicátých narozenin se mohl radovat z ceny Zlatá rukavice pro brankáře s nejvyšším počtem vychytaných nul v sezóně Premier League, kterou získal potřetí v kariéře.

Foto: Darren Staples, Reuters

Gólman Chelsea Petr Čech při kolizi s hráčem Atlétika Madrid Raulem Garciou, po němž mu skončila sezóna.

Článek

Radost mu ani nemusí příliš kalit fakt, že se o cenu podělil s brankářem Arsenalu Wojciechem Szczesným, jenž sice rovněž vychytal šestnáct čistých kont, ale potřeboval k tomu o tři zápasy víc.

„Hrál jsem méně utkání, ale je jedno, jestli cenu sdílím, nebo ne. I tak je to skvělé. Vždy potěší získat nějakou cenu a vychytat nejvíc nul ze všech brankářů je obzvlášť hezké," řekl český gólman oficiálním stránkám Chelsea.

O nejlepší zápasy sezóny přišel

Zároveň poděkoval svým spoluhráčům, bez nichž by na individuální trofej nedosáhl. „Získal jsem ji díky způsobu, jakým hrajeme - velmi dobře v defenzívě," kvitoval Čech.

Pochopitelně ho mrzelo, že sezónu nemohl v brance londýnského celku dokončit. „Jsem velmi šťastný, ale je škoda, že jsem se zranil před nejlepšími zápasy sezóny, jako bylo semifinále Ligy mistrů a vyvrcholení ligy. Vždycky je lepší skončit sezónu s něčím pozitivním, a tím Zlatá rukavice určitě je," pokračoval brankář Chelsea.

Čech, jehož pozice jedničky je kvůli zranění a možnému návratu Thibauta Courtoise z hostování v Atlétiku Madrid možná ohrožena, během sezóny už překonal klubový rekord Petera Bonettiho v počtu vychytaných nul. Zlatou rukavici už získal v sezónách 2005 a 2010.

Minulý měsíc byl Čech byl podruhé v kariéře zařazen do ideální jedenáctky Premier League, kterou volí členové hráčské asociace.

Je Petr Čech nejlepším brankářem anglické Premier League?
Ano
85,5 %
Ne
14,5 %
Celkem hlasovalo 2180 čtenářů.

Reklama

Související témata: