Hlavní obsah

Kouč Angličanů Hodgson tráví celé dny u videa, bezesné noci ale z Italů nemá

Londýn/Praha

Netají, že hned úvodní zápas s Itálií, k němuž jeho výběr nastoupí v noci ze 14. na 15. června v Manausu, může být pro další osud a působení anglické fotbalové reprezentace na světovém šampionátu v Brazílii klíčový. „Proto také sedím se svými asistenty a spolupracovníky u videa a v jednom kuse analyzujeme hru squadry. Ve všech zápasech, které sehrála od evropského mistrovství v roce 2012,“ přiznal trenér anglické reprezentace Roy Hodgson.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Manažer anglických fotbalistů Roy Hodgson poté, co nominoval svůj tým na světový šampionát v Brazílii.

Článek

Itálie je pro Hodgsona a celý jeho štáb hlavním tématem těchto dnů. A příštích samo sebou také, neboť ve skupině D, kde se potkává Anglie s Itálií, Uruguayí a Kostarikou, bude na výsledku úvodního duelu hodně záležet.

„Děláme spoustu práce. U videa i při grafických rozborech. Rozebíráme aspekty herního systému Italů, analyzujeme jednotlivé hráče, ale i to, jak si počínají v blocích při plnění ofenzivních i obranných úkolů," prozradil Hodgson.

„Pochopitelně při tom promýšlíme dopad hry Italů na nás a to, jak zareagujeme my."

Nápady, jak na Italy, už má

Dokonce prozradil, že promptní napadání a hluboké presování soupeřových středových hráčů by mohlo být účinnou zbraní, jež by měla na Prandelliho výběr platit. Třeba i proto, že tímto způsobem by mohl být ze hry vyřazen Pirlo, pro squadru doslova klíčový muž.

„Mám sice spoustu nápadů, ale pevnou představu zatím nikoli," nepopírá kouč anglické reprezentace, že zatím rozhodnutý není.

„Nevím totiž, jak na tom hráči za tři čtyři týdny budou. A už vůbec ne, jak na ně bude působit hodně vlhké klima v Amazonii, kde hrajeme. Jak se s ním vyrovnají, jak je ovlivní, zda budou mít v těchto podmínkách síly atakovat a napadat soupeře, o čemž rovněž přemýšlím," nechal Hodgson nahlédnout do svých úvah.

„Proto teď rozhodně nemá smysl trávit bezesné noci nad tím, jak mužstvo poskládat a na které hráče vsadit," přidal.

Na přípravu Italů se vydá, ale...

Na poslední kontinentální přípravu Italů, kterou mají naplánovanou na 31. května proti Irsku, se pochopitelně vypraví, ale dopředu ví, že o nic moudřejší nebude.

„Přátelské a soutěžní zápasy se obrovsky liší. A navíc - další dva týdny budou zbývat do chvíle, než se v Manausu potkáme a tam to bude úplně jiné kafe," uvědomuje si trenér fotbalového Albionu.

„Budu se dívat, ale žádné závěry vyslovovat nebudu. A vynášet nějaké soudy už teprve ne. Mám ale pocit, že už teď docela dobře vím, jak na Italy," naladil Hodgson anglické fanoušky.

Jak dopadne zápas mezi Anglií a Itálií na světovém šampionátu v Brazílii?
Zvítězí Anglie
47,2 %
Zápas skončí remízou
27,7 %
Zvítězí Itálie
25,1 %
Celkem hlasovalo 813 čtenářů.

Reklama

Související témata: