Hlavní obsah

Luize z Chelsea si jako nejdražšího beka historie asi pořídí Paris SG

Přestup je na spadnutí. David Luiz z Chelsea zřejmě zamíří do Paris SG. A nemá to být ledajaká změna dresu. Bude za pořádný balík - podle BBC půjde o 40 miliónů liber (bezmála miliarda a půl), některé zdroje zmiňují částku 49 miliónů liber. Luiz tak podle všeho bude nejdražším bekem fotbalové historie. Alespoň tedy podle oficiální přestupové částky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Luiz.

Článek

Luiz nepatřil mezi vyvolené kouče Mourinha, ten ho nestavěl na post stopera, což je jeho hlavní specializace. Zaskakoval spíše v záloze. Chelsea se podle všeho prodeji za takové peníze nebrání, jiné kluby se zdráhaly platit tak vysokou sumu.

Luiz přišel z Benfiky v lednu  2011, tehdy stál 21,3 miliónů liber. V platnosti dosud je jeho pětiletá smlouva, kterou uzavíral v září 2011. Ale je zjevné, že nebude naplněna.

Enormně o Luize dříve stála Barcelona, ale tam podle všeho sedmadvacetiletý Brazilec nezamíří.

Bek John Terry před nedávnem v Chelsea podepsal novou roční smlouvu, tým již dříve opustil další obránce Ashley Cole. V Chelsea tak ubude konkurence Čechovi Tomáši Kalasovi, ale ten se už dříve vyjádřil, že by londýnský klub také rád opustil, aby ve svých jednadvaceti konečně více hrál. Zájem mají anglické celky, exolomoucký hráč je sledován i v Německu. V týmu na větší šanci čeká i devatenáctiletý Nathaniel Chalobah.

Dosud nejdražší přestupy obránců
Thiago Silva (z AC Milán do Paris SG), 36 miliónů liber v roce 2012
Rio Ferdinand (z Leedsu do Manchesteru United) 33,1 miliónů liber v roce 2002
Marquinhos (z AS Řím do Paris SG), 27 miliónů liber v roce 2013
Fabio Coentrao (z Benfiky do Realu Madrid) 27 miliónů liber v roce 2011
Pepe (z Porta do Realu Madrid) 25 miliónů liber v roce 2007

Reklama

Související témata: