Hlavní obsah

Francouzský obránce Evra zůstane v Manchesteru United 10. sezónu

Zkušený francouzský fotbalista Patrice Evra zůstane minimálně ještě jednu sezónu v Manchesteru United. Třiatřicetiletý levý obránce prodloužil o rok smlouvu a stráví tak na Old Trafford jubilejní desátý ročník.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Zkušený Patrice Evra během příprav francouzské reprezentace na blížící se MS ve slavné líhni talentů v Clairefontaine nedaleko Paříže.

Článek

Nepotvrdily se tak spekulace, že Evra bude dalším ostříleným hráčem, který po nevydařeném ročníku United opustí. V klubu po sezóně skončili obránci Rio Ferdinand a kapitán Nemanja Vidič, jehož Evra s kapitánskou páskou obvykle zastupoval. Hrát už nebude ani záložník Ryan Giggs, jenž se přesunul do role asistenta nového hlavního trenéra Louise van Gaala.

Evru přivedl v roce 2006 tehdejší kouč Alex Ferguson z Monaka. Rodák ze senegalského Dakaru od té doby odehrál za Rudé ďábly 379 zápasů a získal deset velkých trofejí včetně pěti ligových titulů a triumfu v Lize mistrů. V současné době se Evra připravuje na mistrovství světa s francouzskou reprezentací, za niž dosud nastoupil k 54 duelům.

United za sebou mají nepovedenou sezónu po loňském Fergusonově odchodu do trenérského důchodu. Jeho nástupce David Moyes nevydržel na lavičce ani do konce sezóny a zbytek ročníku dokoučoval Giggs. Obhájci titulu skončili v ligové tabulce až sedmí.

Reklama

Související témata: