Hlavní obsah

Uražená hvězda Touré zvažuje odchod do Paříže. Víc se dozvíte po MS, vzkazuje

Praha

Stejně jako každé letní období, i tentokrát světem fotbalu hýbe několik kontroverzních kauz, týkajících se přestupů hráčů mezi špičkovými kluby. Jednou z největších hvězd, která je momentálně uvnitř turbulentního víru spekulací, je Yaya Touré, tahoun Manchesteru City. Vedení mistrovského celku prý s jednatřicetiletým borcem z Pobřeží slonoviny nejedná způsobem, jaký by si zasloužil. Proto už si Touré pomalu vybírá klub, za nějž bude v příští sezóně nastupovat.

Foto: Toby Melville, Reuters

Yaya Touré z Manchesteru City se raduje z gólu proti Crystalu Palace.

Článek

„Když vezmeme v potaz cíle, které si před sebe klade Paris Saint Germain, jak by vás něco takového mohlo nelákat?“ položil jeden z nejlepších světových záložníků řečnickou otázku redaktorovi legendárního časopisu France Football.

Něco takového určitě udělalo jen pramalou radost Tourého současným zaměstnavatelům v Manchesteru City. Obočí bohatých šejků ve vedení modrého manchesterského klubu vyletěla ještě o něco výše poté, co tahoun týmu za dalším mistrovským titulem v Premier League dodal: „PSG se stal jedním z nejsilnějších evropských celků. Bylo by pro mě velkou ctí zahrát si jednou za takový klub. Pokud by v něm o mé služby samozřejmě stáli.“

Vztahy mezi boháči v představenstvu méně slavného celku z Manchesteru a jejich klíčovým hráčem Tourém dostaly první trhlinu na začátku minulého roku. Podle hráče i jeho agenta Dmitrije Seluka trvalo klubu příliš dlouho, než své hvězdě nabídl nový a vylepšený kontrakt. Ten nakonec Touré podepsal 4. dubna a zdálo se, že se vše vrátilo do původních kolejí.

Jenže poté, co Citizens nedávno urvali druhý mistrovský titul během posledních tří sezón Premier League, slavil Touré 31. narozeniny a celý problém ve vnitřní komunikaci doslova explodoval v útrobách stadiónu Etihad Stadium. Touré obvinil vedení, že k jeho jubileu nepřistoupilo s respektem a nedostalo se mu od nikoho blahopřání, natož pak narozeninového daru.

Slíbí vedení klubu Tourému trenérský post?

Tourého agent Seluk poté pro média uvedl, že jeho klient je velice rozzlobený a zvažuje odchod z Manchesteru. Zatímco na svém oficiálním twitterovém účtu světově uznávaný záložník nejprve slova svého zástupce dementoval, později na stejném místě zcela obrátil. „Vše, co řekl Dmitrij, je pravda. On za mě mluví. Vše vysvětlím po mistrovství světa,“ uvedl.

Setrvání Tourého v Manchesteru City tedy momentálně záleží na tom, zda bohatí šejkové dokáží přijít za svým zaměstnancem takřka po kolenou, odprosí jej a začnou jej hýčkat jako oko v hlavě. V opačném případě nejspíš o svého nejlepšího hráče přijdou. A jako odměnu za to, že v anglické destinaci hráč zůstane, požaduje podle všeho také příslib budoucí trenérské role v klubu.

O tom, zda Touré Etihad Stadium opravdu opustí, nebo jde pouze o jeho malou mediální mstu za pokaženou narozeninovou oslavu, se každopádně dozvíme víc až po skončení světového šampionátu v Brazílii.

„Vzhledem k tomu, jak skvělou sezónu Manchester City měl, všichni teď o mně mluví a vše zůstává zcela otevřené. Své stanovisko vyjádřím až po mistrovství světa. Šampionát je pro mou zemi hodně důležitý, a tak se teď musím soustředit zcela výhradně na něj,“ uzavřel bývalý hráč Barcelony či Monaka.

Zůstane Yaya Touré v Manchesteru City i pro příští sezónu?
Ano.
22,7 %
Ne, půjde do PSG.
61 %
Ne, vrátí se do Barcelony.
5,5 %
Ne, odejde někam jinam.
10,8 %
Celkem hlasovalo 3489 čtenářů.

Reklama

Související témata: