Hlavní obsah

Kohouti mají nového kouče, ze Southamptonu přetáhli Pochettina. De Boer ostrouhal

Londýn/Praha
Aktualizováno

Novým manažerem fotbalistů Tottenhamu se stal Mauricio Pochettino. Bývalý vynikající obránce se přesouvá v rámci Premier League, ve skončené sezóně si udělal jméno ve výborně hrajícím Southamptonu. Pochettino střídá na lavičce Kohoutů dočasného lodivoda Tima Sherwooda, který celek vedl podstatnou část sezóny po odvolaném Andrém Villasi-Boasovi.

Foto: Profimedia.cz

Mauricio Pochettino (vlevo) je novým manažerem londýnských Kohoutů. Na lavičce vystřídal dočasného kouče Tima Sherwooda.

Článek

„Tottenham je klub s neuvěřitelnou historií a prestiží a já se cítím být opravdu poctěný nabídnutou rolí hlavního kouče," uvedl pro oficiální stránky klubu nový manažer. „Máme tady opravdu talentovanou sestavu a já se nemůžu dočkat chvíle, kdy se dám do práce," dodal s pořádnou dávkou entuziasmu.

Pochettino dovedl ve skončeném ročníku Southampton k nejlepšímu umístění v Premier League v historii. Svatí, jak se klubu přezdívá, skončili na nečekaném osmém místě, většinu sezóny přitom dokonce bojovali o účast v evropských pohárech a udivovali experty i fanoušky líbivou útočnou hrou doplněnou o agresivní celoplošný presink.

Příchod bývalého vynikajícího beka na ostrovy přitom před rokem nadzdvihl nejedno obočí. Jméno bylo pro mnohé velkou neznámou, jeho angličtina navíc ani v tento okamžik není zdaleka bezchybná.

Pochettino se upsal na pět let

Předseda Tottehnamu Daniel Levy si prý při pohovorech právě tento bod prověřoval a zřejmě byl nadmíru spokojený. Přes nedávné špatné zkušenosti s obsazováním postu manažera totiž odměnil nového zaměstnance pětiletým kontraktem. Pochettino si s sebou ze Southamptonu navrch odvedl oba asistenty i trenéra brankářů.

V Londýně od Argentince očekávají výsledky, ale také atraktivní hru, kterou už na sebe v Premier League upoutal pozornost. „Věřím, že v Mauriciovi získáváme trenéra, který svou energií a vizí útočného fotbalu přesně zapadá do filozofie našeho klubu," vzkázal fanouškům Levy a přidal i další důvody, které jej přiměly Pochettina angažovat. „Prokázal, že má schopnosti rozvíjet individuální talent hráčů, zároveň ale umí vytvořit v kabině vítěznou náladu a týmového ducha."

Nový manažer se zjevně vysoko nastavené laťky nezalekl a snižovat ji podle svých slov rozhodně nehodlá. „Tottenham má obrovskou fanouškovskou základnu po celém světě a já jsem nadšený z toho, jakou vášnivě nás příznivci podporují. Chceme jim za to nabídnout útočnou podívanou a samozřejmě nějaký výrazný úspěch, ke kterému všichni vzhlížíme," slibuje Pochettino.

Jeho angažování asi nejvíce rozesmutnilo Franka de Boera. Bývalý vynikající nizozemský reprezentant získal tři sezóny za sebou s Ajaxem titul v domácí lize a byl v jednu chvíli údajně nejžhavějším kandidátem na Sherwoodem uvolněný post. Při pohovorech ale zřejmě udělal  Pochettino na Levyho takový dojem, že k předběžné diskuzi s De Boerem ani nedošlo, což potvrdil sám lodivod nizozemského mistra.

Reklama

Související témata: