Hlavní obsah

Kladiváře posílí argentinský útočník Zárate, Fabianski jde z Arsenalu do Swansea

Argentinský fotbalový útočník Mauro Zárate se po šesti letech vrací do Premier League. Technicky skvěle vybavený útočník podepsal tříletou smlouvu s West Hamem United. Stěhování čeká i polského brankáře Lukasze Fabianského, kterému vypršel kontrakt v Arsenalu. Nově bude oblékat dres Swansea, s velšským klubem podepíše čtyřletý kontrakt.

Foto: Darren Staples, Reuters

Lukasz Fabianski (vlevo) bude v příští sezóně slavit se Swansea.

Článek

Fabianski působil v Arsenalu od roku 2007, ale nedokázal se trvaleji prosadit na pozici jedničky a za londýnské mužstvo odchytal jen 78 soutěžních utkání. V posledních sezónách byl náhradníkem krajana Wojciecha Szczesného, kterého úspěšně zastoupil například v květnovém vítězném finále Anglického poháru s Hullem.

Jednadvacetinásobný polský reprezentant by v brance Swansea mohl nahradit Michela Vorma, který je spojován s možným letním odchodem do Liverpoolu.

Sedmadvacetiletý Argentinec Zárate strávil v Premier League na hostování část roku 2008 a ve 14 zápasech za Birmingham si připsal čtyři góly. Po čtyřletém angažmá v Laziu odešel na hostování do Interu a vloni zamířil zpět do argentinského Vélezu Sarsfield, v němž v 17 letech začal kariéru.

I zásluhou dvaceti gólů v 29 zápasech si vysloužil nové evropské angažmá. "Pokud se mě ptáte, co týmu přinesu, tak doufám, že to budou góly," uvedl Zárate na webu klubu, který se v uplynulé sezóně právě v koncovce trápil. V 38 zápasech Premier League dali hráči West Hamu jen 40 branek a skončili na 13. místě.

Reklama

Související témata: