Hlavní obsah

Anglický útočník Lambert se po sedmnácti letech vrací do Liverpoolu

Liverpool

Anglický fotbalista Rickie Lambert se po sedmnácti letech vrátil do Liverpoolu. Dvaatřicetiletý útočník, jenž se v současnosti připravuje s národním týmem na mistrovství světa, přichází k úřadujícím vicemistrům za čtyři milióny liber (135 miliónů korun) ze Southamptonu.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Rickie Lambert mezi anglickými náhradníky v přípravném utkání s Peru ve Wembley.

Článek

Lambert fandil Liverpoolu od dětství a hrál za klub do patnácti let, kdy byl propuštěn. Poté dlouhá léta působil v týmech v nižších anglických soutěžích, než v roce 2009 přestoupil do Southamptonu. V jeho barvách zažil postup z třetí ligy až do Premier League, v níž v minulé sezóně nastřílel 13 gólů.

"Nemůžu tomu uvěřit. Miluju tenhle klub celý život. Odešel jsem odtud před 17 lety, vždycky jsem snil o tom, že si za něj někdy zahraju, ale už jsem si myslel, že tahle šance je pryč," rozplýval se Lambert nad přestupem do Liverpoolu.

Urostlý útočník, jenž se po třicítce dostal do reprezentace, by měl v útoku Liverpoolu doplnit stabilní duo Luis Suárez, Daniel Sturridge. "Reds" potřebují více útočníků kvůli tomu, že je v příští sezóně poprvé po pěti letech čeká účast v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: