Hlavní obsah

Nová štace pro Kalase? V příští sezóně má hostovat v Kolíně nad Rýnem

Berlín
Aktualizováno

Fotbalový obránce Tomáš Kalas, který v Chelsea marně čeká na větší šanci, si v příští sezóně s největší pravděpodobností vyzkouší bundesligu. Podle informací deníku Bild by měl jednadvacetiletý český reprezentační zadák zamířit na hostování do týmu nováčka soutěže z Kolína nad Rýnem. Jednání jsou ve finální fázi, začátkem příštího týdne by mělo být jasno, tvrdí německý list.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Kalas (uprostřed) se spoluhráčem z Chelsea Johnem Obi Mikelem zastavují v ligovém utkání kanonýra Liverpoolu Luise Suáreze.

Článek

Rodák z Olomouce patří týmu ze Stamford Bridge od roku 2010, v Chelsea však dosud i kvůli zranění jen paběrkoval. Od trenéra Josého Mourinha v uplynulé sezóně dostal příležitost odehrát celý zápas pouze dvakrát, ligový debut v základní sestavě si připsal až letos v dubnu proti Liverpoolu.

Přestože za své výkony sklidil chválu, zřejmě by ani v následujícím ročníku neměl jisté místo v sestavě londýnského týmu. Předchozí dvě sezóny strávil na hostování v nizozemském Arnhemu.

Kalas, jehož hodnota na fotbalovém trhu se pohybuje kolem 6 miliónů eur (zhruba 165 miliónů korun), má s Blues smlouvu až do roku 2017, připomíná Bild. Pokud by se Kalasovo roční hostování v Kolíně nad Rýnem stalo skutkem, stal by se po Mergimu Mavrajovi druhým hráčem, s nímž klub počítá do středu obrany.

O služby talentovaného stopera, stříbrného medailisty z evropského šampionátu hráčů do 19 let z roku 2011, projevil nedávno zájem i moskevský CSKA. Sám Kalas však prohlásil, že pokud by měl odejít na hostování, preferoval by západoevropský klub.

Reklama

Související témata: