Hlavní obsah

Arsenal znovu láká Balotelliho. Kouč Wenger neváhá za hříšníka zaplatit balík, píší v Anglii

Londýn

Kontroverzní útočník Mario Balotelli se možná velmi brzy vrátí do Premier League. O třiadvacetiletého fotbalistu AC Milán, který se kromě fotbalového umu proslavil také celou řadou skandálů a disciplinárních prohřešků, podle britského tisku opět usiluje londýnský Arsenal. Kanonýři by podle ostrovních médií byli ochotni za italského reprezentanta vyplatit 25 miliónů liber (cca 863 miliónů korun).

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Italský útočník Mario Balotelli

Článek

Balotelli, který mimo jiné rozhodl o výhře Italů nad výběrem Albionu na mistrovství světa v Brazíli, prostředí Premier League dobře zná. V období od srpna 2010 do konce ledna 2013 oblékal dres Manchesteru City a před dvěma lety připravil klíčový gól pro Sergia Agüera, díky němuž skončilo čekání "Citizens" na první mistrovský titul od roku 1968.

O rodáka z Palerma se dlouhodobě zajímá trenér Arsenalu Arséne Wenger, který se netají tím, jak se mu Balotelliho hra zamlouvá. A situaci kolem něho již několikrát monitoroval. Nyní by ale tato snaha mohla dostat konkrétnější obrysy. Samotný hráč již během tohoto roku připustil, že by se návratu do Premier League nebránil.

Zájem má i Monako

AC Milán navíc potřebuje vyřešit finanční problémy a prodej Balotelliho spojený se škrtnutím nákladů na jeho plat by mohl být velkou úlevou. Arsenal si vytyčil příchod elitního střelce za hlavní cíl na plavbě letními přestupovými vodami a Balotelli tyto nároky splňuje. Zájem o jeho služby má podle spekulací rovněž Monako.

Londýnský velkoklub však údajně chystá také jednu velkou výměnu, jíž přidává na zajímavosti, že by proběhla s jedním z úhlavních rivalů Manchesterem United. Na Old Trafford mají totiž zájem o belgického stopera Thomase Vermaelena, který se Wengerovi v poslední době nevešel do sestavy, neboť se dobře sehrála dvojice Per Mertesacker, Laurent Koscielny.

Arsenal by svého kapitána, před nímž je poslední rok kontraktu, takže by příští léto odešel zadarmo, mohl pustit, ale chce mít nejprve jasno o náhradě. Jednou z možností je Chris Smalling právě z United a Wenger se údajně zajímá rovněž o jeho spoluhráče záložníka Toma Cleverleyho.

Reklama

Související témata: