Hlavní obsah

Manchester United dál posiluje. Bezmála za miliardu získal beka Shawa. Přijde i Vidal?

Londýn

Fotbalisty Manchesteru United posílil osmnáctiletý obránce Luke Shaw. Za talentovaného levého beka, který se představil i na mistrovství světa v Brazílii, zaplatí slavný klub Southamptonu 27 miliónů liber (926 miliónů korun).

Foto: Murad Sezer, Reuters

Luke Shaw (č. 23) v dresu Anglie bojuje na MS v Brazílii o míč s Bryanem Ruizem z Kostariky.

Článek

Shaw, který za čtrnáct dní oslaví devatenácté narozeniny, přitahoval pozornost velkoklubů již loni v létě, kdy však podepsal nový pětiletý kontrakt se Southamptonem. Svými výkony v tomto ročníku si řekl o nominaci na světový šampionát, kde byl nejmladším hráčem, který zasáhl do hry.

Manchester po nevydařené minulé sezóně přestavuje kádr a získal druhou letní posilu za poslední dva dny. Ve čtvrtek dotáhl klub z Old Trafford přesun Andera Herrery z Bilbaa, který se vykoupil za zhruba 36 miliónů eur a podepsal čtyřletou smlouvu s opcí. Na stejně dlouho se nyní upsal i Shaw.

"Jsem nadšený, že přicházím do United. V Southamptonu jsem byl od osmi let a velmi rád bych mu poděkoval, stejně tak i jeho fanouškům za to, co pro mě udělali. Nyní chci pokročit ve své kariéře a Manchester je ideální místo, kde to udělat," řekl Shaw.

United zatím zaplatili nejvíc za teenagera v roce 2004, když přivedli za 20 miliónů liber útočníka Wayna Rooneyho. Shaw se nyní stal nejdražším britským hráčem pod dvacet let a vyrovnal rekordní přestup devatenáctiletého brazilského obránce Marquinhose z AS Řím do Paris St. Germain z loňského července.

Podle informací deníku Daily Mail si vedení United brousí zuby i na chilského reprezentanta Artura Vidala. Trenér van Gaal by rád posílil střelecký apetit záložní řady a sedmadvacetiletý účastník světového šampionátu vstřelil v uplynulé sezóně italské Serie A v dresu  Juventusu Turín osmnáct gólů, v té předminulé pak třináct. Italského mistra má zlomit nabídka ve výši kolem 30 miliónů liber.

Reklama

Související témata: