Hlavní obsah

Cena exsparťana Bonyho roste. Řady zájemců rozšířily i Liverpool a Tottenham

Liverpool

Někdejší sparťanský fotbalista Bony Wilfried by mohl v brzké době změnit dres v rámci Premier League. O reprezentačního útočníka Pobřeží slonoviny, který v minulé sezóně hájil barvy Swansea, se podle britského deníku Daily Mail zajímají špičkové kluby Liverpool a Tottenham.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Útočník Pobřeží slonoviny Bony Wilfried (vpravo) v zápase MS proti Kolumbii.

Článek

Na Anfield Road je během letního přestupového období pořádně rušno. Vedení Liverpoolu začíná dnes jednat s Barcelonou o přestupu uruguyaského snajpra Luise Suáreze, za kterého požaduje 80 miliónů liber (2,7 miliardy korun). Součástí transferu by mohl být i příchod Alexise Sáncheze.

Chilský forvard by však nezůstal jedinou ofenzivní posilou Reds. Daily Mail informoval o tom, že se v hledáčku Liverpoolu a Tottenhamu objevil exsparťan Bony Wilfried, který na probíhajícím světovém šampionátu v Brazílii zaznamenal ve třech zápasech dva góly.

Za kanonýra Slonů Swansea údajně požaduje 25 miliónů liber (více než 750 mil. korun). Velšský klub nabízí k transferu i nizozemského brankáře Michela Vorma (8 mil. liber) a také obránce Bena Daviese (12 mil. liber).

Pětadvacetiletý útočník nasázel loni za Swansea 26 gólů ve 48 zápasech. Již před časem pronikly na veřejnost informace o zájmu Arsenalu, Borussie Dortmund či Monaka. Hráčův manažer Dalibor Lacina ještě před začátkem šampionátu přiznal, že jeho cena činí 20 miliónů liber. Po vydařeném turnaji navíc ještě vzrostla.

Kde bude hrát v příští sezóně Bony Wilfried?
Ve Swansea
16,6 %
V Arsenalu
20,1 %
V Liverpoolu
43,3 %
V Tottenhamu
4,1 %
V Borussii Dortmund
7 %
V Monaku
1,9 %
V jiném klubu
7 %
Celkem hlasovalo 9079 čtenářů.

Reklama

Související témata: