Hlavní obsah

Kdyby Čecha Chelsea nechtěla, voláme Real a Barcelonu, uvedl brankářův agent

Odchod se zřejmě zatím nechystá. Petr Čech se po zranění přes všechny spekulace o možné změně klubu začne připravovat na novou sezónu s Chelsea. Čechův agent Viktor Kolář ale pro aktualne.cz připustil, že jednal s Paris Saint-Germain a Monakem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Chelsea Petr Čech už vyhlíží svůj návrat mezi tyče.

Článek

"Nic se nemění. Má dva roky smlouvu s Chelsea, má zájem v klubu chytat. Trenér mu neřekl, že s ním nepočítá," uvedl Kolář s tím, že Čech zdárně pokračuje v rehabilitaci operovaného ramene. "Je lehce vpředu před plánem rekonvalescence, který má. Stihne začátek přípravy Chelsea," sdělil Kolář. Londýnský klub začne s tréninkem v půli července.

Kolářova společnost Sport Invest prý nevysílala žádné signály směrem k případným zájemcům, nebylo třeba. Ale Paris SG samo projevilo zájem. "Komunikovali jsme i s Monakem," potvrdil Kolář bez bližších detailů.

Mourinho se prý po konci loňské sezóny nechal slyšet, že Čecha uvolní, pokud za něj zájemce zaplatí 20 miliónů liber (690 miliónů korun). To podle všeho zatím nikdo nenabídl. V minulosti se mluvilo také o zájmu Barcelony, ale ta pro další sezónu brankářský post obsadila nově Bravem a ter Stegenem.

Zvažoval by i Bayern

Jak by to vypadalo, kdyby Sport Invest chtěl naznačit, že jeho klient přece jen chce změnu? "Spojil bych se se Zubizarettou v Barceloně, s lidmi v Realu Madrid. To jsou kluby, které bychom zvažovali, kdyby se Petra chtěla Chelsea zbavit. Zvažovali bychom i Bayern, ale tam je Neuer. Pak jsou ligy, kam by Petr nešel. Jako třeba italská Série A, protože kluby v té lize mají problémy," odpověděl Kolář.

Sám Čech chce podle něj v Chelsea zůstat. "Petrovi už není dvacet, jeho rodina je v Londýně spokojena. Manželka tam vede hodiny zumby, děti chodí do školy," připomněl Kolář s tím, že Čech by mohl v klubu zůstat i po skončení kariéry.

Otázka brankářské jedničky týmu pro novou sezónu Premier League je ale zjevně otevřená. Očekává se totiž, že trenér José Mourinho stáhne po tříletém hostování v Atléticu Madrid na Stamford Bridge Thibauta Courtoise, který španělskému klubu letos pomohl k domácímu titulu a do finále Ligy mistrů. Teď je ještě na MS s týmem Belgie.

Reklama

Související témata: