Hlavní obsah

Čech se v Chelsea dočká povýšení. Jenže bude to stačit na post brankářské jedničky?

Londýn

První společný trénink před startem nové sezóny absolvovali ve středu fotbalisté Chelsea. Pochopitelně bez těch hráčů, kteří absolvovali nebo ještě absolvují světový šampionát v Brazílii. V tréninkovém areálu Blues se vedle Johna Terryho či Branislava Ivanoviče proháněl i Petr Čech, jenž se chce v létě poprat o pozici brankářské jedničky s navrátilcem z hostování v Atlétiku Madrid Thibautem Courtoisem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólman Chelsea Petr Čech už vyhlíží svůj návrat mezi tyče.

Článek

S českou reprezentační brankářskou jedničkou kouč Chelsea José Mourinho počítá. Za žádnou cenu se ho nechce zbavit, o čemž svědčí i informace, se kterou přišel britský list The Times. Po odchodu Franka Lamparda plánuje portugalský stratég svěřit Čechovi úlohu zástupce kapitána Johna Terryho.

Pro dvaatřicetiletého rodáka z Plzně, který v Chelsea působí již deset let, jistě velká pocta, jenže mnohem radši by byl, kdyby si u Mourinha vybojoval post prvního brankáře. To ale nebude mít vůbec snadné. Mourinho už během mistrovství světa vyhlásil, že Thibaut Courtois nebude po třech letech pokračovat v hostování v Atlétiku Mardid, ale připojí se k Chelsea.

A britská média uvádějí, že právě Courtois, jenž pomohl Belgičanům na šampionátu k postupu do čtvrtfinále, figuruje v Mourinhových úvahách jako první brankář. Čech, jenž se na konci minulé sezóny podrobil operaci poraněného ramene, se ale předem rozhodně nevzdává. „Mým jediným cílem je uzdravit se a přesvědčit trenéra, že bych měl hrát. To je můj cíl - nic jiného mě nezajímá," prohlásil minulý týden.

Kdo bude jedničkou Chelsea v příští sezóně?
Petr Čech
40,5 %
Thibaut Courtois
59,5 %
Celkem hlasovalo 24510 čtenářů.

Reklama

Související témata: