Hlavní obsah

Čechova příležitost? Brankář Chelsea se brzy zotavil a přípravu začne před Courtoisem

Londýn

Ještě tři týdny se měl Petr Čech zotavovat ze zranění ramena, ale dvaatřicetiletý gólman se stihl oproti původním prognózám uzdravit ještě před zahájením letní přípravy Chelsea. Během následujících týdnů ho čeká rušné období - svede souboj o post jedničky s belgickým reprezentantem Thibautem Courtoisem. A podle britského listu The Telegraph má český brankář malou výhodu - s týmem už v pondělí odlétá na soustředění do Rakouska, zatímco jeho konkurent má po světovém šampionátu ještě dvoutýdenní volno.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Brankář Thibaut Courtois se popere o post jedničky v Chelsea. Bude Belgičan úspěšnější než Petr Čech?

Článek

Čech si v semifinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid vykloubil rameno a první zprávy nevěstily nic dobrého - měl přijít o zbytek sezóny i část letní přípravy. Jenže dosavadní jednička v brance Blues v letní přestávce tvrdě pracovala na svém návratu a nakonec se uzdravila o tři týdny dříve.

Dvaatřicetiletý brankář dřel několik dní sám v tréninkovém centru Chelsea a už v pondělí se vydá na zahájení letní přípravy do Rakouska. „Chci pracovat na sto procent a přesvědčit trenéra Mourinha, abych hrál. Každý rok musí člověk v přípravě podat maximum, aby se trenér rozhodl zrovna pro něj. To je pořád stejné. Mým cílem je vybojovat si místo a dál chytat za Chelsea," prohlásil Čech před několika týdny v Praze.

Šanci přesvědčit trenéra Josého Mourinha dostane už v prvních přátelských střetnutích Blues. Jeho konkurent Thibaut Courtois totiž dostal po světovém šampionátu v Brazílii delší volno a do tréninkového kempu se zapojí až za dva týdny. Drobná výhoda pro Čecha, kterého na ostrovech ještě na konci minulé sezóny spousta žurnalistů pasovala do role náhradníka belgického mladíka.

Portugalský kouč sice oficiálně žádného z brankářů jako budoucí jedničku v brance Blues neoznačil, ale všeobecně se předpokládá, že ani jeden z dvojice Čech - Courtois nebude vysedávat na lavičce. Čech se podle britského tisku může vydat zpátky do Francie, kde o něj nadále stojí Paris Saint-Germain a Monako. Cena českého gólmana se pohybuje okolo 10 miliónů liber (zhruba 340 miliónů korun).

Bude Petr Čech v sezóně 2014/2015 znovu brankářskou jedničkou Chelsea?
Ano
56,9 %
Ne
43,1 %
Celkem hlasovalo 4556 čtenářů.

Reklama

Související témata: