Hlavní obsah

Proklínaný Lukaku je blízko přestupu do Evertonu

Londýn

Anglický Everton by v nejbližších dnech měl potvrdit výraznou posilu. Romelu Lukaku, který v liverpoolském klubu během minulé sezóny hostoval, by měl přijít z Chelsea na přestup. Londýnský klub po přestupu Diega Costy z Atlética Madrid umožní belgickému útočníkovi zamířit na Goodison Park, jak píše britský list Daily Mail.

Foto: Yves Herman, Reuters

Romelu Lukaku vstřelil na světovém šampionátu jediný gól, kterým však rozhodl o postupu Belgie do čtvrtfinále.

Článek

Jednadvacetiletý kanonýr měl původně odejít do Atlétika Madrid, kde se uvolnilo místo s již zmíněným odchodem Diega Costy. Trenér Diego Simeone jej však nemá vytipovaného jako volbu číslo jedna, a tak se devátý střelec uplynulého ročníku Premier League rozhodl setrvat v Anglii.

Lukaku patří k oporám belgické reprezentace, s níž si zahrál na nedávném mistrovství světa v Brazílii. Na turnaji však zůstal za očekáváním, byl jednou z proklínaných hvězd. Po prvních dvou duelech jej dokonce vytlačil ze základní sestavy devatenáctiletý mladík Divock Origi.

Lukaku pak ale jako střídající hráč rozhodl trefou v prodloužení osmifinálový souboj se Spojenými státy. Ve čtvrtfinále Belgičané prohráli s Argentinou 0:1 a šampionát tak pro ně skončil.

Reklama

Související témata: