Hlavní obsah

Anglie přichází o svého kapitána. Končím! oznámil Gerrard po zpackaném šampionátu

Anglický fotbalista Steven Gerrard se rozhodl ukončit reprezentační kariéru. Čtyřiatřicetiletý záložník Liverpoolu v národním týmu končí po nevydařeném světovém šampionátu v Brazílii, na kterém Albion nedokázal postoupit ze základní skupiny.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Steven Gerrard (uprostřed) po svém posledním zápase za národní tým Anglie proti Kostarice.

Článek

„Užíval jsem si každou minutu reprezentování své země a tohle je pro mě smutný den, když vím, že už nikdy na sebe neobléknu anglický dres," uvedl Gerrard, který v národním týmu debutoval v roce 2000 proti Ukrajině. Během čtrnácti let odehrál v reprezentaci 114 zápasů, ve kterých vstřelil 21 gólů.

„Bylo to velice složité rozhodnutí, jedno z nejtěžších, které jsem během své kariéry musel učinit. Trápil jsem se tím celou dobu po návratu z Brazílie. Mluvil jsem s rodinou, přáteli i lidmi, kteří mi jsou blízcí z fotbalu," řekl Gerrard, jenž si za Anglii zahrál na třech světových šampionátech a třikrát rovněž absolvoval mistrovství Evropy.

V roce 2012 mu kouč Albionu Roy Hodgson svěřil kapitánskou pásku, kterou nosí i v Liverpoolu. „Musím teď pečovat o svoje tělo, co nejvíc je to možné. Věřím, že jde o správné rozhodnutí, abych mohl hrát na té nejvyšší úrovni a odevzdat Liverpoolu úplně všechno. Zahrát si zase na Anfield Road Ligu mistrů bylo dalším důležitým prvkem v mém rozhodnutí," připustil Gerrard, jenž svou klubovou kariéru spojil výhradně právě s Reds.

„Přestože jsem zklamaný z jeho rozhodnutí, naprosto dokážu pochopit Stevenovu situaci. Nemůžu si na něj stěžovat, protože pro svou zemi odvedl úžasné služby. Je to skvělý člověk, fantastický fotbalista a skvělý kapitán. Jeho vůdcovské schopnosti nám budou scházet. Do budoucnosti mu přeju jenom to nejlepší," prohlásil Roy Hodgson.

Reklama

Související témata: