Hlavní obsah

Drogba se vrací do Chelsea! Bude naším klíčovým hráčem, míní Mourinho

Londýn
Aktualizováno

Do Chelsea se vrací jako klíčový hráč. Didier Drogba nehraje v plánech trenéra Joseho Mourinha nějakou podřadnou roli, k níž by ho měl předurčovat věk a mínění mnohých, že to nejlepší ve fotbale má už za sebou. "Chceme vyhrávat zápasy a získávat tituly a Didier je jedním z nejlepších útočníků na evropské scéně a je stále velice dobře přizpůsoben potřebám Premier League," vysvětluje pro The Telegraph Mourinho návrat bývalé hvězdy klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea José Mourinho

Článek

Drogba míří zpět do Chelsea po dvou letech, kapitán fotbalistů Pobřeží slonoviny podepsal smlouvu na jeden rok jako volný hráč po konci v Galatasarayi. "Bylo to jednoduché rozhodnutí. Nemohl jsem si nechat ujít možnost znovu pracovat s Josém Mourinhem," řekl Drogba pro klubový web.

Drogbův návrat nelze podle kouče spojovat či dokonce zdůvodňovat emocemi, které mohou vyvolávat vzpomínky na nejlepší okamžiky útočníkovy kariéry. Žádné dosluhování či odměna za dřívější služby...

"Není to proto, že je to právě Didier nebo proto, že vstřelil nejdůležitější gól v historii Chelsea, nebo proto, jak jsem někde četl, že potřebuju asistenta," tvrdí Mourinho na adresu útočníka, který před dvěma lety proměnil rozhodující penaltu v rozstřelu finále LM a vůbec byl klíčovou postavou při triumfu Chelsea v nejprestižnější pohárové soutěži. Pak vyrazil testovat fotbalovou scénu v Číně a následně  zamířil do Galatasaraye. "Stále má vlastnosti, kterými může udělat tým silnější," je přesvědčen kouč.

S Drogbovým příchodem souhlasil i majitel klubu Roman Abramovič, i když střelec měl údajně nabídky i z Juventusu a ze zámořské MLS. "Pan Abramovič moc nemluví, ale je inteligentní a vnímá, kdo do klubu patří. Didier rozhodně ano," podotýká Mourinho.

Srdce ho táhlo do Chelsea

Šestatřicetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny podle něj rozhodně není starý. "Já sám jsem nehrál na nejvyšší úrovni, ale se spoustou hráčů jsem komunikoval, abych chápal situaci. Vše je o tom, jak se hráč dokáže zotavit po zátěži," nemíní kouč, že by zrovna věk byl překážkou Drogbova dalšího úspěšného účinkování v londýnském klubu. "Všichni vědí, jak mimořádný vztah mám k tomuto klubu, cítím, že se vracím domů," reagoval Drogba.

Ač to Mourinho nezmiňuje, mohl by se hráč později přesunout i do trenérského týmu. Podle některých britských médií by však rodák z Abidžanu mohl už od začátku působit v roli hrajícího kouče.

Chelsea v létě do útoku získala španělského reprezentanta Diega Costu z Atlétika Madrid, ale odešli Samuel Eto'o a Demba Ba. Trenér Mourinho, který Drogbu dříve vedl, má ještě k dispozici Fernanda Torrese a Romela Lukaka. Setrvání mladého Belgičana na Stamford Bridge ale zůstává nejisté, je blízko k přestupu do Evertonu.

Na Stamford Bridge přišli také Cesc Fabregas z Barcelony, nadějný Chorvat Mario Pašalič z Hajduku Split a z Atlética Madrid ještě Luís a navrátilec z hostování Thibaut Courtois.

Reklama

Související témata: